Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Neka čeka Saudijska Arabija, Bernardo sanja Barselonin mig kako bi pogurao Siti da ga pusti

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 12:16

Portugalac želi da ostvari dečački san i ne odustaje

Danima unazad su transfer erupcije iz Saudijske Arabije čak i više u centru pažnje javnosti nego ono što se dešava na evropskom kontinentu. Klubovi sa Bliskog istoka nameračili su se ozbiljno da pokupuju sve što je dostupno kako bi podigli ligu na viši nivo i pokazali svima da su sposobni da naprave jake ekipe što već sada najavljuje novu fudbalsku revoluciju.

Među onima koje Saudijci žele da pospu brdom para je i Bernardo Silva. Za razliku od mnogih koji su već spakovali kofere i krenuli put Bliskog istoka, Portugalac zasad uspešno odoleva izazovu i basnoslovnim sumama novca koje se pominju. A, šuška se o plati od 200.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako katalonski Mundo Deportivo javlja, Silva je navodno spreman da odbije silne milione kako bi ispunio dečački san i karijeru nastavio u Barseloni. Na stadionu Kamp Nou Bernardo je ponovo isplivao kao idejno rešenje oko kojeg su saglasni Đoan Laporta i Ćavi, pa su već kontaktirali agenta Žorža Mendeša da bi videli kako je moguće da se transfer realizuje.

Već tri godine Barsa bezuspešno pokušava da ga potpiše, ali ovo bi možda moglo da bude leto kada će doći do velikog proboja koji bi Silvu doveo u Kataloniju. Da bi se to zaista desilo, Barselona mora da napravi prvi korak. Ne da samo priča sa agentom, već da kontaktira Mančester Siti. I ako klub pokaže ozbiljnost u pristupu, Bernardo je spreman da izvrši pritisak na Pepa Gvardiolu i čelnike Sitija da ga puste.

To na papiru sve izgleda sjajno, samo je velika prepreka zamena koju bi Siti morao da angažuje kako bi pustio Silvu. Portugalac i dalje igra u top formi, jedan je od najboljih fudbalera Evrope na svojoj poziciji i nije lako naći mu naslednika. Jedan je od ključnih igrača u istorijskoj sezoni Sitija koja se završila osvajanjem triplete, odnosno Premijer lige, kupa i Lige šampiona.

Dok Žorž Mendeš pokušava da spoji sve strane, Mundo Deportivo tvrdi da je Gvardiola spreman da Silvi ispuni želju, ali ako Barselona pošalje adekvatnu ponudu. To će biti problem jer Barsa sada ne mnogo novca i eventualna priča oko pozajmice sa obaveznim otkupom jedino bi imala smisla, kako bi se ispoštovao finansijski fer-plej. Druga strana je da li je Siti spreman na tako nešto.

Očekuje se da će Đoan Laporta i njegova svita, Deko i Mateu Alemani uskoro otvoriti pregovore sa Feranom Sorijanom, Čikijem Begiristajnom i Pepom Gvardiolom. A šta će biti konačni ishod, verovatno ćemo saznati negde krajem prelaznog roka...


tagovi

Bernardo SilvaBarselonaLetnji prelazni rok 2023Mančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara