Hames Rodrigez (Tvitter@Everton)
Hames Rodrigez (Tvitter@Everton)

Neka magija oživi na Gudisonu, Evertonova transfer bomba - Hames Rodrigez!

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.09.20. | 21:55

Karlo Anćeloti doveo iskusnog Kolumbijca i poslao Karamele u žižu evropske fudbalske javnosti

Davale su se i veće pare na Gudisonu, dovodila su se zvučna pojačanja poput Romelua Lukakua, ali teško da su Karamele u proteklih desetak godina u svoje redove dovele ovakvog majstora kao što je Hames Rodrigez! Kolumbijski as, koji je u julu 2014. godine stigao u Real Madrid iz Monaka za 80.000.000 evra, večeras je promovisan u veliko pojačanje Evertona, koji je za bombu ovog prelaznog roka izdvojio "skrominih" 25.000.000 evropskih novčanica. Na Gudisonu je stavio paraf na trogodišnji ugovor.

Hamesova karijera je u ozbiljnom padu, ali se očekuje da bi mogla da se oživi upravo kod trenera koji je umeo da ga iskoristi kada je bio trener Real Madrida. Karlo Anćeloti ga je u sezoni 2014/2015. napravio u najboljeg veznog igrača Primere. Na 29 prvenstvenih utakmica u dresu Kraljevskog kluba postigao je 13 pogodaka, ali taj učinak i partije više nije uspeo da ponovi. Anćeloti ga je ponovo doveo na pozajmicu 2017. godine kada je bio trener Bajerna, nakon što je Kolumbijac bio u nemilosti Zinedina Zidana. Nekako se ispostavilo da je Italijan postao zaštitnik odličnog igrača, pa će ovo biti treći klub u kojem će zajedno sarađivati.

Izabrane vesti

Videćemo šta će se sada dogoditi sa Evertonovom igrom, s obzirom da Hames klasična desetka, a da se Anćeloti tokom svog dosadašnjeg rada u Evertonu gotovo isključivo odlučivao za formaciju 4-4-2. Hames bi nožda mogao da se nađe i na levom krilu, ali sa daleko više ulazaka u sredinu i učešća u organizaciji svog tima.

Krilne pozicije u redovima Karamela u ovom trenutku pokrivaju Teo Volkot (desni bok) i mladi Entoni Gordon, koji je pokazao izuzetan potencijal, ali još uvek nije u stanju da na svojim leđima iznese čitavu sezonu. Kada je u pitanju sam manevar tu je jedno mesto sigurno za Alana, dok bi konkurenciju trebalo da upotpuni Abdulaj Dukure, uz neprikosnovenog Gilfija Sigurdsona. Dvojka u napadu je već proverena i činiće je Rišarlison i Dominik Kalvert Luin. Jasno je da bi ovakav Everton mogao da bude atrakcija Premijer lige u narednoj sezoni i ekipa koja bi konačno mogla ozbiljno da se umeša u borbu sa sam vrh tabele.

REAL SE REŠIO PLATE OD 8.000.000 EVRA

Madriđani su svesno pristali na nešto manje obeštećenje, ako bi se uporedio novac za koji je Hames doveden i onaj za koji je prešao u Everton, a sve to je učinjeno kako bi se budžet kraljevskog kluba rasteretio Rodrigezove plate od 8.000.000 evra neto.

Sa druge strane, u Engleskoj se ovaj transfer smatra ogromnim iskorakom u poslovanju Evertona i neodoljivo podseća na period iz davne 1985. godine kada je na Gudison stigao Gari Lineker, a Karamele ubrzo osvojile poslednju devetu šampionsku titulu u svojoj istoriji.

Everton se kao klub intenzivno razvija već godinama, a to bi dodatno trebalo da se ubrza 2022. godin kada će se preseliti na potpuno novi Bremli Mur stadion što bi trebalo da donese još više novca u klupsku kasu i dodatno utiče na međunarodnu reputaciju kluba.

Hamesovim dolaskom očekuje se da će naglo skočiti prodaja dresova, kao i ogromna popularnost u među temperamentnim navijačima u Kolumbiji. Ovaj transfer predstavljaće i ogromnu motivaciju sa samog Rodrigeza, koji će biti u prilici da sa sebe skine epitet bivšeg igrača i dokaže se u možda i najjačem evropskom šampionatu u Evropi.


tagovi

Hames RodrigezKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara