(Reuters)
(Reuters)

Neka nova politika, PSŽ više nije isti: Špic, dvojica veznih i štoper za 160.000.000

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.22. | 04:01

Kvartet pojačanja na pragu Parka prinčeva

Definitivno se u Pari Sen Žermenu dešava revolucija. Najbogatiji klub sveta će i dalje ulagati ogroman novac, ali na drugačiji način.

Pre samo godinu dana, PSŽ je drmao fudbalskom pijacom dovođenjem asova poput Lea Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarume, Ašrafa Hakimija ili Đinija Vajnalduma. Uz već postojeće zvezde poput Nejmara, Mbapea ili Markinjosa je to trebalo da bude Drim tim koji će konačno da donese toliko željeni trofej Lige šampiona u Pariz. Ali se i taj pokušaj opet neslavno završio ispadanjem od Real Madrida...

Izabrane vesti

Bila je to kap koja je prelila čašu gazde Nasera Al Kelaifija. Po diktatu svog emira Al Tanija iz Katara, Al Kelaifi se odlučio za duboke rezove i promenu kursa u klupskoj politici. Smenjeni su direktor Leonardo i trener Poketino, Mbape je zadržan sa najvećim ugovorom u svetu fudbala, a gomili igrača su pokazana vrata ili su stavljeni na transfer listu. Već je otišao Anhel Di Marija, a njegovim stopama bi mogli Presnel Kimpembe, Lajvin Kurzava, Leandro Paredes, Idriza Gej, Danilo, Anhel Erera, Juijan Draksler, Pablo Sarabija, Mauro Ikardi... Pa čak i Njemar.

PSŽ je rešio da transfer politiku poveri u ruke jednom od najboljih lovaca na mlade igrače u svetu fudbala, portugalskom direktoru Luišu Kampošu. Čovek koji je stvorio onu sjajnu generaciju Monaka sa Mbapeom, Fabinjom, Bernardom Silvom i ostalima, a potom i šampionsku generaciju Lila je sada dobio novac i odrešene ruke da kreira tim Pari Sen Žermena. Zato je prvo doveo trenera Kristofa Gatjea sa kojim je uspešno sarađivao u Lilu, a onda slede pojačanja.

Međutim, Kampoš nema u planu da dovodi velike zvezde kao što je to PSŽ radio prethodnih godina. Izdvajaće veliki novac ali će ga ulagati u najbolje mlade igrače.

Već je završen transfer portugalskog veziste Vitinje. Kao vrsni poznavalac portugalskog tržišta, Kampoš je insistirao na Vitinjinom transferu i sinoć ugovorio sve detalje. Porto je prihvatio ponudu Svetaca tešku 40.000.000 koliko koliko iznosi otkupna klauzula igrača. Mladi vezista će danas doputovati u Pariz, obaviti lekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor.

Uz Vitinju i Marka Veratija, srce veznog reda Svetaca bi trebalo da čini Renato Sančes. Još jedna želja Luiša Kampoša koji mu je spasao karijeru kada ga je doveo u Lil posle fijaska u Bajernu. Sančesu je došlo vreme da napusti Lil jer je ušao u poslednju godinu ugovora. Delovalo je da će u Milan s kojim je dogovorio ugovor vredan 4.500.000 evra godišnje ali Rosoneri su otezali zbog promene vlasnika, cenjakli se sa Lilom i tada je PSŽ ušao u priču.

Renatu Sančesu je ponuđen trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra godišnje što je on oberučke prihvatio. PSŽ nudi Lilu 10.000.000 evra, klub sa severa Francuske traži 15.000.000 i bonuse. Razlika je mala tako da i ovaj transfer treba smatrati završenim.

A PSŽ sve više steže obruč oko dve velike Kampoševe želje iz Italije.

Pregovori sa Interom oko Milana Škrinijara traju već desetak dana. Interova početna pregovaračka pozicija je bila 80.000.000 evra, a prva ponuda iz Pariza je glasila 50.000.000 evra. U međuvremenu su obe strane pristale da koriguju stavove. PSŽ je podigao ponudu na 60.000.000 plus Draklser, a Inter odbio uz poruku da neće ići ispod 70.000.000 evra. Najnovije vesti glase da će se dve strane naći na 65.000.000 evra plus bonusi. PSŽ sa igračem odavno ima dgovor oko ugovora vredno 7.700.000 evra godišnje. U Interu je zarađivao 3.000.000 evra po sezoni.

Šlag na tortu prelaznog roka u Pari Sen Žermenu bi trebalo da bude mladi italijanski napadač Đanluka Skamaka koji je eksplodirao u Sasuolu prošle sezone. Kampoš je ubeđen da Skamaka raste u vrhunskog centarfora i želi odmah da ga uzme. On bi trebalo da bude „devetka“ koja Ikardi nije postao na Parku prinčeva. Sasuolo je odavno najavio da neće prodati Skamaku ispod 50.000.000 evra ali i to je samo bila samo početna cena. PSŽ je prvo ponudio 35.000.000 evra i bonuse što su Neroverdi odbili. Francuski klub je sinoć povisio ponudu na 40.000.000 evra i bonuse i sada se čeka da Sasuolo napravi kompromis i da pristane. Blizu je...

Sa ova četiri pojačanja, PSŽ bi završio letnji šoping a potom bi se bacio na čistku igrača koji su prokockali kredit.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Renato SančesVitinjaĐanluka SkamakaMilan Škrinijar

Obaveštavaj me

Inter
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara