Neka se spremi španska korida, stiže El Matador!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 16:43

Kavani se oprostio od dosadašnjih saigrača u Parizu

Spremite špansku koridu, stiže urugvajski Matador! Edinson Kavani se oprostio od saigrača u Parizu i uskoro će postati novi član madridskog Atletika. Jorgandžije su napravile izuzetan posao, pošto će dobiti vrhunskog napadača za skromnih 15.000.000 evra. Kavani će sada biti u prilici da se prvi put dokaže i na španskoj pozornici, a nema sumnje da će biti više nego uspešan u tome.

Kavani je odbio nekoliko ponuda iz Premijer lige, uključujući i jednu od Mančester junajteda. Želja da konačno zaigra u Primeri očigledno je bila presudna. Sa druge strane, Atletiko će dobiti više nego kvalitetnu zamenu za povređenog Dijega Kostu.

Izabrane vesti

Urugvajac Pariz napušta kao najbolji strelac u istoriji Svetaca, ali je poslednjih meseci ostao bez mesta u timu. Tuhel je ove sezone preferirao Maura Ikardija u velikim utakmicama, a Kavaniju su povrede dodatno stvarale probleme u borbi za mesto u timu. Iskusnom napadaču je ugovor isticao u julu ove godine, pa je bilo jasno da bi ove zime mogao da promađe novu sredinu za sebe. Njegove ambicije poklopile su se sa Atletikovim, pa je došlo do konačnog dogovora.

Kavani je u Pariz stigao na leto 2013. godine iz Napolija za obeštećenje od 64.500.000 evra. U dosadašnjih šest i po sezona zabeležio je 292 nastupa u svim takmičenjima i postigao 198 golova. Sa Pari Sen Žermenom je osvojio pet šampionskih titula, četiri Kupa Francuske, pet Liga kupova Francuske, a dva puta je bio i najbolji strelac francuske Lige jedan. Kavani je karijeru započeo u Danubiju, a 2007. godine otišao je u Palermo, gde se zadržao tri i po godine, ali je u potpunosti eksplodirao tokom tri sezone u Napoliju (od 2010. do 2013) kada je na 138 mečeva postigao 104 gola.

Dijego Simeone se od povrede Dijega Koste oslanjao isključivo na Alvara Moratu kao najisturenijeg igrača, ali je bilo jasno da će mu biti neophodna još jedna kvalitetna alternativa na toj poziciji. Sada je konačno ima u svojim redovima. Španski mediji pišu da bi transfer mogao da se ozvaniči i ove večeri.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara