Niko Vilijams (©Reuters)
Niko Vilijams (©Reuters)

Nekad Arizabalaga, sada Agirezabala: Bilbaova mreža mirna, Rajo sačuvala prečka

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 20:36

Baski se vraćaju sa Valjekasa vraćaju sa bodom...

Isprva je delovalo da bi Marselino Garsija Toral mogao da bude dugoročno rešenje na klupi Atletik Bilbaa, međutim, ni on nije uspeo da iskoreni glavnu boljku - neefikasnost. U mlađim kategorijama očigledno nema špica kalibra za Primeru, sve je palo na pleća braće Vilijams.Tako je i otkako je ekipu preuzeo Ernesto Valverde, jedan od malobrojnih kome je pošlo za rukom da u protekloj deceniji unese pehar u vitrine San Mamesa.

Treneri se menjaju, ne i glavni problemi Atletik Bilbaa. Slaba realizacija prati ga još otkako se penzionisao Aric Aduriz, nema dovoljno kvalitetnog centarfora, ali zato za odbranu ne mora da brine. Jer, ko god da je šef stručnog štaba jedno je zagarantovano: Baski ćeodigrati “brdo” neatraktivnih utakmica. U red takvih spada i večerašnji duel sa Rajom na Valjekasu - 0:0.

Izabrane vesti

Nekada je među stativama baskijskog kluba stajao Kepa Arizabalaga i postao je najveći izlazni transfer u istoriji Bilbaa. Iskeširao je Čelsi ravno 80.000.000 evra za španskog golmana, a sada na San Mamesu raste momak sličnog prezimena - Đulen Agirezabala. I stasom podseća na Kepu. Ne prognoziraju mladom reprezentativcu Crvene furije iz San Sebastijana veliku karijeru - doduše, Kepina je u ozbiljnom padu - ali ono malo minuta što dobije uglavnom iskoristi.

Drugi put ove sezone sačuvao je mrežu, neporažen se Bilbao vratio sa Valjekasa, a zamena Unaja Simona - utakmicu propustio zbog povrede Ahilove tetive - nije imala previše posla, iako je Rajo Valjekano, kao i tim Ernesta Valverdea, stvarao šanse. Ali, i bio poprilično neprecizan. Samo u dva navrata je Đulen Agirezabala morao da interveniše.

Najbliži da ga matira bio je Alvaro Garsija, uzdrmao je stativu krajem prvog poluvremena. Nešto uposleniji bio je Stole Dimitrievski. Golman makedonske reprezentacijeje u više navrata bio na vetrometini, fenomenalno je pročitao nameru Ojhana Sanseta, koji je u dubokoj nadoknadi zbog oštrog starta zaradio crveni karton. Prethodila mu je kolosalna šansa Nika Vilijamsa. Mlađi od dvojice braće zatresao je prečku i propustio priliku da se izjednači sa Injakijempobroju golova u Primeri ove sezone.

Bilbao nije dobio ni treću utakmicu zaredom u šampionatu, Rajov niz duži je za jednu. Nikome od dve ekipe remi ne ide u prilog. Viljareal je uhvatio zalet, neće im biti lako da izađu na međunarodnu scenu pored zahuktale Žute podmornice.

PRIMERA – 24. KOLO

Petak

Sosijedad - Kadiz 0:0

Subota

Hetafe - Đirona 3:2 (3:0)

/Unal 2 i 14 pen, Majoral 43 - Kasteljanos 54, Gutierez 80/

Almerija - Viljareal 0:2 (0:0)

/Moreno 76, Morales 88/

Majorka - Elče 0:1 (0:0)

/Boje 89/

Atletiko Madrid - Sevilja 6:1 (2:1)

/Depaj 23, 26, Grizman 53, 69, Morata 76, 90+2 - En Nesiri 39/

Nedelja

Valjadolid - Espanjol 2:1 (1:0)

/Sančez 25, Aguado 62 - Brajtvajt 87/

Barselona - Valensija 1:0 (1:0)

/Rafinja 15/

Rajo Valjekano - Atletik Bilbao 0:0

21.00: (4,50) Betis (3,70) Real Madrid (1,85)

Ponedeljak

21.00: (2,75) Osasuna (2,90) Selta (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraRajo ValjekanoAtletik BilbaoStole DimitrievskiNiko VilijamsErnesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara