Vinisijus i Militao pored zemljka Alisona (© Reuters)
Vinisijus i Militao pored zemljka Alisona (© Reuters)

Nekad bili Galaktikosi, sad teraju novu modu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 17:12

Rio Ferdinand povodom fenomenalne partije Reala na Enfildu

Liverpul kao nikad dosad, Real kao prošle godine. Pretrpeli su Crveni najteži evropski poraz na svom terenu u istoriji evropskih kupova (2:5), a Madriđani podsetili na period iz proleća 2022. kad su redom izbacivali Pari Sen Žermen, Čelsi i Mančester Siti iako su redovno kretali iz minusa.

Spektakularna partija kraljevskog kluba na Enfildu primorala je i publiku na tom mitskom stadionu da tapše veteranima poput Karima Benzema i Luke Modrića dok su napuštali teren, a priznanje aktuenom prvaku Starog kontinenta odao je i još jedan Englez, Rio Ferdinad.

Izabrane vesti

Deluje kao da fudbaleri Reala ne slave rođendane. Uporedite ovaj tim sa prošlogodišnjim, trebalo bi po logici stvari da je stariji za 12 meseci, smatrate da će biti teže Benzemi, Krosu ili Modiću, posebno što ih je letos napustio Kazemiro, kad ono...“, zbunjeno deluje i nekadašnji as Mančester junajteda izdanjem Los Blankosa.

Jedan od razloga što prkosi vremenu jeste što je Real pronašao način kako da u hodu izvrši smenu generacija. Samo u poslednjih nekoliko godina su ga napustili Kristijano Ronaldo, Serhio Ramos, Geret Bejl, a to se ne odražava na rezultate, niti partije, jer su stigla mlade snage. Karlo Ančeloti je čak rekao posle trijumfa nad Liverpulom da je Vinisijus Žunior trentno najuticajniji fudbaler na planeti – što se i videlo prilikom dva mata Alisonu – a na sve to valja znati da i Vinija, kao i njegovog sunarodnika Rodriga, pa još neke fudbalere koji završavaju ogroman posao nije doveo uz veliku pompu, niti za ogroman novac.

Real je transformisao klupsku politiku minulih sezona. Posle ere Galaktikosa orijentisao se na mlade fudbalere i njihov razvoj, što su pokazali primeri Vinisijusa, Rodriga i Kamavinge. Svi oni izgledaju kao igrači za nivo Lige šampiona“.

Taj nivo, bar u ovoj fazi takmičenja, Liverpul nije bio u stanju da isprati, iako je stekao dva gola viška na početku meča.

„Razlika između Liverpula i Reala je očigledna. Jedan tim je na nizbrdici, nazaduje, dok drugi konstantno napreduje. Svaka čast onim Realovim ljudima iza scene koji su bili strpljivi prilikom ubacivanja mladih igrača u seniorski pogon i istrajali na njima. Došli su u tako zahtevnu sredinu i Real je nastavio da pobeđuje“, odaje Rio Ferdinand priznanje španskom velikanu.


tagovi

Real MadridRio FerdinandLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara