Usem Auar (Foto: ©AFP)
Usem Auar (Foto: ©AFP)

Nekad Juve, Siti i Arsenal za 60.000.000 evra, danas Forest za 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.22. | 16:50

Usem Auar blizu novog premijerlišaga

Nekada je Usem Auar važio za ozbiljnu zverku na tržištu, za njega su se otimali najveći klubovi Starog kontinenta, ali bi na kraju mogao da završi u - Notingem Forestu. Đanluka di Marcio piše – a on retko kada greši – da je engleski klub intenzivirao pregovore sa Lionom, te da se na Siti Graundu nadaju da će uskoro završiti posao. Razume se – uspešno.

Da ne bude zabune, ne možemo reći baš ni da je Notingem Forest stepenik unazad u karijeri, jer dobro je poznato da veliki broj igrača mašta da makar jednom zaigra u Premijer ligi, prema mišljenju mnogih najboljoj na svetu, ali ne treba zaboraviti ni da je do pre godinu-dve mogao da ode u daleko bolji, ambiciozniji klub.

Izabrane vesti

Skauti brojnih evropskih timova bili su redovni posetioci sadašnjeg Grupama stadiona kada je sa svega 19 godina Auar gazdovao terenima francuske Lige 1, vremenom su se javljali i za njegovo zdravlje raspitivali Juventus i Mančester Siti, Arsenal je u jednom trenutku ozbiljno zagrizao, sreću je ovog leta okušača i Roma, ali ih je prvi čovek Olimpika Žan Mišel Ola odbijao cenom od 60.000.000 evra.

Vremena su se međutim promenila i mada i dalje pruža vrlo dobre partije, Auar nije toliko primamljiv najvećima, a i pregovaračka moć prvog čoveka Liona nije toliko velika u ovom trenutku, jer 24-godišnji Francuz ima ugovor sa klubom na još godinu dana, pa je ugledni francuski Ekip nedavno pisao kako bi se u Olimpiku iz tog razloga zadovoljili i cifrom od svega 15.000.000 evra, četiri puta manjom od one koju su nekad zahtevali.

Kako bilo, Forestu bi odlično došao, jer ipak se radi o fudbaleru koji je u četiri od pet prethodnih pet sezona učestvovao u minimum deset ligaških golova Liona, a odigrao je i 33 utakmice u Evropi, što u Ligi šampiona, što u Ligi Evrope.

Kako smo već navikli od Foresta ovog leta, njihovoj kupovini nikad kraja. Neće se Šumari zaustaviti ni posle Auarovog dovođenja, pošto Atletik piše da imaju načelni dogovor sa Brajtonom oko napadača Nila Mopeja, a navodno su spremili još 20.000.000 evra za Ajntrahtovog centralnog vezistu Đibrila Soua.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Usem AuarNotingem ForestĐibril Sou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara