Radović na meču sa Radom (© Star sport)
Radović na meču sa Radom (© Star sport)

Nekad sa Vošom dobio Sampdoriju, sad mu Letonci ostali dužni

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 15:28

Slaviša Radović u potrazi za novim klubom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Član čuvene generacije novosadske Vojvodine, koja je pobedom nad Sampdorijom (4:0), ostvarila jedan od najvećih trijumfa na evropskoj sceni poslednjih godina, Slaviša Radović postao je slobodan igrač.

Izabrane vesti

Sjajni levi bek je nakon svega šest meseci raskinuo ugovor sa letonskom Liepajom, a razlog su neizmirene obaveze kluba prema 29-godišnjem fudbaleru.

Radović je karijeru počeo u beogradskoj Lokomotivi. Posle toga, put ga je odveo u BiH, u ekipu Drine iz Zvornika. Potom je usledio transfer u novosadsku Vojvodinu, gde je, takođe, imao evropsko iskustvo. Bio je učesnik čuvene gostujuće pobede Lala u Đenovi.

„Ta utakmica će mi ostati uvek u sećanju. Veliki uspeh i velika prilika da se plasiramo u grupu Lige Evrope, ali nažalost kasnije smo ispali od Viktorije Plzenj. U toj generaciji igrali su sadašnji igači Crvene Zvezde Mirko Ivanić, Raša Pankov, Srđan Babić. Zatim, Ožegović, golman Žakula i Nino Pekarić. Sjajna generacija i spoj mladosti i iskustva“, govorio je Radović za Mozzart Sport o čuvenom trijumfu nad članom Serije A.

Osim Vojvodine, u Srbiji je još nastupao i za Voždovac i Zemun, a veliki trag je ostavio u BiH fudbalu, gde je godinama predstavljao jednog od najboljih fudbalera na svojoj poziciji. Sve je krenulo od Drine iz Zvornika, sarajevskog Olimpika, bijeljinskog Radnika, a najbolji utisak svakako je ostavio u mostarskom Veležu u kojem je osvojio Kup Bosne i Hercegovine prošle sezone. Ta titula mu je, između ostalog, i donela inostrani transfer, ali kako stvari stoje, vrlo brzo bi mogao uslediti povratak.

Za Radovića je od ranije bilo zainteresovano Sarajevo, još dok je nastupao za Velež, a s obzirom da bordo tim pravi rekonstrukciju tima, nije nemoguće da se levi bek vrati u Premijer ligu. Takođe, dobro ga poznaje i publika u Srbiji, ne bi bilo iznenađenje da se vrati u matičnu ligu.


tagovi

Slaviša RadovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara