Serhio Regilon (©atleticodemadrid)
Serhio Regilon (©atleticodemadrid)

Nekad se radovao porazima Atletika, sada će braniti njegove boje: Regilon na pozajmici u Madridu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 18:45

Fudbaler Totenhema će do kraja sezone igrati na Vanda Metropolitanu

Mnogi su ostali iznenađeni kada se Renan Lodi preselio u Notingem Forest. Reprezentativac Brazila je pojačao povratnika u Premijer ligu i naterao Atletiko Madrid da mu potraži zamenu. Ubrzo je postalo jasno da će to biti Serhio Regilon iz Totenhema, a sada je čitav posao i ozvaničen.

Dva kluba su postigla dogovor, mladi Španac se preselio na pozajmicu do kraja sezone u madridski klub. Danas je odradio lekarske preglede, potpisao ugovor i zadužio opremu na Vanda Metropolitanu.

Izabrane vesti

Ne bi ovaj transfer privukao posebnu pažnju da levi bek nije proveo 15 godina u Real Madridu. Ponikao je u akademiji Kraljevskog kluba, igrao za rezervni tim tri godine, a u prvom proveo sezonu 2018/19 i upisao 22 takmičarska nastupa.

Osim što se fudbalski obrazovao na Santijago Bernabeu stadionu, Regilon je od malih nogu verni navijač Blankosa. Na društvenim mrežama je osvanula njegova fotografija iz 2014. godine, kada je kao klinac, u dresu i sa šalom Reala u rukama slavio pobedu nad - Atletikom.

"Ovaj osećaj ne možete da razumete", napisao je posle pobede Reala nad gradskim rivalom u finalu Lige šampiona.

Postao je sa Realom prvak sveta pre četiri godine, ali nije dobio pravu šansu. Čak mu ni dobre partije na pozajmici u Sevilji (2019/20) nisu kupile mesto na Bernabeu. Odselio se u London i potpisao za Totenhem, ali je ovog leta ostao bez mesta u timu. Antonio Konte je po levom boku dao prednost Ivanu Perišiću i Rajanu Sesenjonu.

Atletiko mu je ponudio šansu da igra u kontinuitetu, bori se u domovini za mesto i na Svetskom prvenstvu u Kataru. S obzirom da je reč o "suvoj" pozajmici i da je ugovorom za klub iz Londona vezan do leta 2025. godine, pažljivo će i Totenhem pratiti njegov progres u Madridu.

Jorgandžije nisu bile preterano aktvine ovog leta na tržištu. Pre Regilona angažovani su samo Aksel Vitsel (B. Dortmund, slobodan igrač), Naheul Molina (Udineze, 20.000.000 evra) i Samuel Lino (Žil Visente, 6.500.000 evra) koji je prosleđen na kaljenje u Valensiju.

Brojni igrači su napustili klub, pre Lodija (pozajmica za 5.000.000 evra, s pravom otkupa za 30.000.000), sidro su digli i Danijel Vas(Brendbi, 1.750.000 evra), Manu Sančez (Osasuna, pozajmica za 200.000 evra), Ektor Erera (Hjuston, slobodan igrač), Šime Vrsaljko (Olimpijakos, slobodan igrač) i Nehuen Perez (Udineze). Podsetimo i da je po isteku ugovora otišao Luis Suarez koji je nedavno potpisao za Nasional iz Montevidea.





tagovi

Atletiko MadridLetnji prelazni rok 2022Serhio RegilonTotenhemRenan Lodi

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara