Nekad Simao i Di Marija, a sad Životinja koja je grizla u Bragi

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 19:12

Dijego Souza godinu dana u Benfiki

 

Bira Benfika skoro savršene trenutke za realizaciju poslova. Ne cenka se, ne odugovlči, nego odmah objavi da je dovela igrača. Prvog dana zimskog prelaznog roka angažovala je Julijana Vajgla iz dortmundske Borusije za 20.000.000 evra, a poslednjeg dana januarske pijace završila možda još vredniji posao, pošto je dovela Dijega Souzu.

Izabrane vesti

U pitanju je iskusni Brazilac, pasioniranim ljubiteljima portugalskog fudbala poznat iz vremena kad je „trpao“ u dresu Brage. Put ga je prošle zime odveo u Šenžen, kako bi zaradio više novca nego u Evropi, međutim, zov lisabonskih Orlova je ipak dovoljno privlačan da, makar privremeno, okonča epizodu na Delekom istoku i vrati se u Primeriru.

Souza je došao u vidu pozajmice, ostaće na Lužu narednih 12 meseci, a potom se vratiti u Šenžen , jer sa Kinezima ima ugovor do poslednjeg dana 2022. U Benfiki je zadužio dres broj 20 (ranije su ga nosili, na primer, Simao Samrosa, Anhel di Marija, Niko Gaitan) i biće važna opcija treneru Brunu Lažu, koji od klasičnih napadača ima samo Harisa Seferovića i Brazilca Karlosa Vinisijusa. Njih dvojica ove sezone jesu dala zbirno 22 gola, ali Dijego Souza je, primer radi, u poslednjoj sezoni u Bragi sam spakovao 20 u timu koji, ipak, nije kvalitetan kao Orlovi.

Dijego Souza je na predstavljanu rekao i da mu je cilj da se vrati u reprezentaciju Portugala, za koju je odigrao dve utakmice. Jednu protiv Srbije, u marta prošle godine. Inače, za Bragu je Životinja – kako su ga zvali neki navijači imajući u vidu korpulentnu građu – ukupno dao 32 i namestio deset golova na 62 utakmice.

Benfika ima još samo nekoliko sati da dovede još jednog igrača. Meta je Pedrinjo, centralni vezni brazilskog Korintijansa, ali posao ne ide kako su se nadali rukovodioci. Portugalci su ponudili 18.000.000 evra u osnovici, još 2.000.000 evra kroz bonuse, kao i Kolumbijca Đonija Gonzalesa na pozajmicu, ali nisu uspeli da ubede čelnike kluba iz Sao Paola. Navodno, Korintijans traži u cugu 20.000.000 evra i da im Pedrinjo ostane do leta. Naredni sati ponudiće odgovor da li je transfer moguć već tokom zime.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara