Mario Vrančić
Mario Vrančić

Nekad u Engleskoj i Bundesligi, danas u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 15:06

Mario Vrančić stigao u Sarajevo

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Fudbal piše čudne priče. Ako nekad pomislite da ste na vrhu i da ste dostigli svoje fudbalske visine, često se zna desiti da ste se prevarili. Jedan takav primer dolazi nam iz Bosne i Hercegovine, gde je fudbalski klub Sarajevo danas potpisao Marija Vrančića. Igrača koji je pre nekoliko godina nastupao u Bundes ligi i u Engleskoj Premijer ligi. 

Izabrane vesti

I to je u cv spakovao zapažen broj nastupa.  

Mario Vrančić je karijeru počeo u njemačkom Majncu gde je prošao omladinski pogon i debitovao za prvi tim pod palicom jednog od najboljih svetskih trenera današnjice, Jirgena Klopa. Igrajući za Majnc, Darmštat i Paderborn ukupno je sakupio 159 nastupa u prvoj i drugoj Bundesligi postigavši 18 golova uz 24 asistencije.  

Veliki trag ostavio je u engleskom Noriču za koji je nastupao četiri godine. U tom periodu je sa svojom ekipom dva puta osvojio Čempionšip i plasirao se u Premier ligu. Ukupno je za Norvč odigrao 134 utakmice postigavši 17 golova uz 19 asistencija. 

Na leto 2021. godine, iz Noriča je prešao u Stouk Siti gde se baš i nije naigrao, a onda je prethodnog leta prešao u Rijeku. U dresu hrvatskog prvoligaša upisao je 13 nastupa uz jedan pogodak i dve asistencije, ali je ove zime dobio odrešene ruke, kada je kormilo Rijeke preuzeo Sergej Jakirović.  

Reagovalo je Sarajevo i angažovalo jedno od najvećih pojačanja u istoriji Premijer lige Bosne i Hercegovine.  

Nekada Old Traford, Enfild Roud, Alijanc Arena, Vestfalen... A danas Tušanj, Grbavica, Mokri Dolac, Pecara.... 

Čudan je fudbalski put.  


tagovi

Mario VrančićFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara