Bertalan Kun (©Kun Boglárka)
Bertalan Kun (©Kun Boglárka)

Nekada velika nada PSV-a stiže u novosadski Proleter

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.09.21. | 13:37

Bertalan Kun dolazi kao slobodan igrač

Pet bodova iz prvih sedam kola i znak pitanja nad šansama Proletera da i ove sezone sačuva superligaški status. Otud i pojačanje koje bi trebalo da Novosađanima pomogne u tom zadatku. Prema informacijama Mozzart Sporta novi stanovnik Slane Bare postaće mađarski vezista Bertalan Kun.

Reč je o 22-godišnjem fudbaleru koji dolazi kao slobodan igrač pošto je pre tri dana napustio Zalaegerseg. Međutim, njegov CV bi mogao da zagolica maštu Proleterovih malobrojnih navijača. Ne baš da je zapali.

Izabrane vesti

Kun je naime dugo važio za jednog od talentovanijih mađarskih fudbalera, davao je duplo više golova no što je odigrao utakmica, a kada mu se otac Čaba zbog posla preselio u Holandiju slavni PSV se četiri godine jurio sa Fifom kako bi mogao da ga registruje kao punopravnog člana kluba iz Ajndhovena.

Na kraju je uspeo, u sezoni 2018/2019 Kun je čak bio licenciran i za Ligu šampiona, ali na kraju nije uspeo da se izbori za više od utakmica za Jong PSV u drugoj ligi Holandije, pa je tako 2019. bez debija za A seniorsku selekciju prešao u Đer, a zatim u Zalagerseg.

Ni tamo se nije naigrao i sada je u Proleteru u kome će ponovo deliti svlačionicu sa Markom Vukasovićem sa kojim je igrao i u Đeru.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara