Hames Rodrigez (©EvertonFC)
Hames Rodrigez (©EvertonFC)

Neko je slagao, Realu ni dinara od Hamesa?! Everton učio na primerima Levandovskog, Balaka…

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 15:07

Retko dobar posao Karamela

Sume se u današnje vreme retko objavljuju javno – mada ima izuzetaka – ali klubovi uglavnom došapnu medijima koliko su koštali transferi. Međutim, prema informacijama specijalizovanog portala Transfermarkt, a retko je ko tako dobro upućen u zbivanja na fudbalskoj pijaci, neko je malo slagao kad je izvestio da je transfer Hamesa Rodrigeza iz Reala u Everton koštao 25.000.000 evra.

Štaviše, Kolumbijac u Realovu kasu nije uneo ni dinara!

Izabrane vesti

Transfermarkt, pozivajući se na sopstvena saznanja, tvrdi da je Rodrigez u Premijer ligu otišao za džabe, dok je Real sebi zadržao samo procente od narednog transfera. A kako je Hamesu 29 godina teško da će to biti pozamašna svota novca, izvesno ni izbliza sumi od 25.000.000 evra.

Zašto bi to neko krio nije baš najjasnije, možemo samo da pretpostavimo da bi razlozi mogli da se kriju u eventualnom nezadovoljstvu navijača – ipak je Real za Hamesa 2014. dao 75.000.000 evra – ili Uefinim inspektorima koji brinu o poštovanju finansijskog fer-pleja.

Jedno je pak sigurno, ako je informacija tačna Everton je napravio fenomenalan potez, jer su samo petorica igrača prema procenama Transfermarkta – njih doduše treba uzeti sa rezervom – u trenutku prelaska u drugi klub bez obeštećenja imala veću cenu na tržištu.

Kako bilo, najveći bingo je ulovio Bajern kad je iz Borusije Dortmund kao slobodnog igrača doveo Roberta Levandovskog, a Bavarci zauzimaju i drugo mesto na listi na osnovu “otmice” Leona Gorecke Šalkeu. “Ovajdio” se i Inter kad je iz Lacija doveo Stefana de Fraja, pa Juve sa Aronom Remzijem na štetu Arsenala, Čelsi kad je 2006. Bajernu uzeo Mihaela Balaka, a u trenutku transfera vredniji od Hamesa bio je i Adrijen Rabio kad je ohladio Pari Sen Žermen i potpisao za Staru damu.

To što se na kraju nije snašao u Torinu – pa možemo da pričamo i o tome da li mu je cena bila prepumpana – sasvim je druga tema.

Kad su najsvežiji primeri upitanju, odlično su – ili bar poprilično jeftino – prošli i Inter sa Aleksisom Sančezom, Roma sa Henrihom Mhitarjkanom, Inter Majami sa Blezom Matuidijem...


tagovi

Hames RodrigezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara