©Starsport
©Starsport

„Nekolegijalan“ debi Slavoljuba Đorđevića

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 10:46

Njegova prva utakmica na klupi Radničkog mogla bi da bude poslednja Igora Matića na klupi Čukaričkog (15 časova, TV Arena 7)

Šesnaesta runda Mozzart Bet Superlige donela je međusobne okršaje svih ekipa koje su Srbiju predstavljale u evrokupovima u poslednjih pet godina. U senci jučerašnjih duela Vojvodine i Crvene zvezde, odnosno Partizana i TSC-a, ostao je današnji susret Radničkog i Čukaričkog u Nišu - dva tima koja spadaju u najveća ovosezonska razočaranja domaćeg šampionata.

Na tim svojim nizbrdicama, oni se nalaze u potpuno suprotnim trenutnim pozicijama. Nišlije su se, pred minulu reprezentativnu pauzu, odlučile za novi početak sa promenom na čelu stručnog štaba, dok bi za Brđane ovo mogla da bude poslednja utakmica pred takav, radikalan korak. Slavoljub Đorđević ima priliku da na svom debiju na klupi Radničkog „potpiše“ otkaz kolegi i vršnjaku Igoru Matiću.

Izabrane vesti

Za Radnički počinje „era“ posle Nikole Trajkovića, koji je iza sebe ostavio mnogo pozitivnih utisaka, ali situaciju u kojoj je najbolji plasman Reala sa Nišave u dosadašnjem toku sezone bilo 11. mesto na tabeli i po tom parametru je najlošiji u ligi (svaki drugi tim je bar u nekom trenutku domašio neku višu poziciju).

Radnički je trenutno tek 14, a u naredne tri nedelje čekaju ga vezani okršaji sa TSC-om, Crvenom zvezdom (Kup), Partizanom, Vojvodinom... I pored svega navedenog, u poslednjih deset kola, Nišlije su ekipa koja je primila najmanje golova u celoj ligi, a opet, očekuje se da danas izađu na teren sa promenjenom formacijom i akcentom na čvršćoj defanzivi. Očekuje se ekipa sa četvoricom u poslednjoj liniji, kadrovski ne toliko promenjena, s tim da je u najužoj konkurenciji za startnu postavu jedno novo ime – Bakari Nimaga.

Reč je o korpulentnom zadnjem veznom igraču iz Malija, koji je do sada za Nišlije u prvenstvu odigrao samo jedan minut, i to najtragičniji minut u dosadašnjem toku sezone – onaj poslednji u sudijskoj nadoknadi protiv Napretka, kada je primljen gol za izjednačenje. Nastupio je u kup utakmici protiv Metalca u Gornjem Milanovcu i čak postigao gol u pobedi 3:0.

Na drugoj strani, eksperiment uprave Čukaričkog sa Igorom Matićem definitivno nije uspeo i, nakon svega jednog osvojenog boda u poslednjih pet kola, utisak je da bi on već bio bivši samo da je u prethodnih nekoliko dana, od poraza u Kruševcu, pronađena adekvatna zamena. U svakom slučaju, ne ostvari li pozitivan rezultat na Čairu, Matić teško da će se za par dana vraćati na jug Srbije i predvoditi ekipu u četvrtak u Leskovcu protiv Ferencvaroša.

Beogradski tim plaća skupu cenu igranja na tri fronta, prenaglašenim kvantitetom (koristio čak 32 igrača od početka šampionata – najviše u ligi) nije nadoknadio kvalitet koji je izgubio u odnosu na prošlu sezonu odlaskom Pankova, Lučića, Badamosija, a izgubio je i identitet u igri, pa je, otkako je Matić na klupi, dobio samo dva od 18 takmičarskih mečeva. Matić je svoj mandat počeo u formaciji 4-2-3-1, ali se od revanša sa Fjorentinom, a posle povrede važnog šrafa odbrane Miladina Stevanovića, okrenuo onoj 3-5-2, pa ostaje da se vidi koju će izvući kao svog poslednjeg keca iz rukava danas u Nišu.

Čukarički je oba ovogodišnja duela dobio rezultatom 2:0 i tako prekinuo vrlo neugodnu tradiciju, koja je dugo bila u potpunosti na strani Nišlija, a početkom aprila slavio je prvu pobedu na Čairu posle punih 18 godina.

Utakmica je zakazana za 15 časova (TV Arena sport 7), igraće se po izuzetno hladnom vremenu i, nakon obilnih padavina u Nišu prethodnih dana, vrlo izvesno teškom terenu, a sudiće je Predrag Janjuš.

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 0:4 (0:3)

/Ćirković 3, Stojić 12, Radin 33, Milovanović 50/

Nedelja:

13.00: (2,15) Radnički 1923 (3,35) Novi Pazar (3,45)

15.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)

15.00: (2,85) Radnički Niš (3,20) Čukarički (2,55)

18.30: (2,10) Železničar Pančevo (3,40) Napredak (3,60)



tagovi

Igor MatićRadnički NišČukaričkiMozzart Bet SuperligaSuperliga SrbijeSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara