Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nekoliko "autobusa" spremno za Borjana i ekipu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 22:53

KONKAKAF kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Katar: Selektor Kanade Džon Herdman svestan šta njegovu selekciju očekuje u okršaju sa Kajmanskim Ostrvima

Prvo kolo bilo je poput lakšeg treninga. Kanada je spakovala pet komada selekciji Bermuda i još jednom demonstrirala koliki jaz u kvalitetu vlada među reprezentacijama u Severnoj i Centralnoj Americi. Druga runda KONKAKAF kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo bi da bude još jedna potvrda gorepomenute tvrdnje – Kanada gostuje Kajmanskim Ostrvima (00.00).

Ovaj duel prvobitno je bio otkazan zbog nemogućnosti domaće reprezentacije da na vreme dostavi neophodne testove na korona virus, ali je ubrzo samo pomeren za nekoliko sati unapred. Debakl je suđen Kajmanskim Ostrvima.

Izabrane vesti

Kako i ne bi bio, kada selektor Bendžamin Pju na raspolaganju nema nijednog profesinalnog fudbalera na kojeg bi mogao da se osloni. Međutim, otkako je 31-godišnji Englez stigao na klupu reprezentacije, napredak je uočljiv. Iako i dalje čeka na pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, selekcija koja do Pjuovog dolaska devet godina nije dobila međunarodnu utakmicu, slavila je na četiri od šest u Ligi C KONKAKAF Lige nacija, uključujući tu i trijumf nad Barbadosom.

No, nije to podatak koji će preplašiti favorizovane Kanađane, za koje, podsetimo, na golu stoji čuvar mreže Crvene zvezde, Milan Borjan.

"Kada pogledate na ovu utakmicu, uslove, igranje na vrlo visokoj temperaturi za odeđeni deo dana, protiv rivala za kojeg znamo da će parkirati autobus, ako ne i više od jednog, sve to nam otežava posao", rekao je selektor Crvenih Džon Herdman pred duel drugog kola.

Ipak, Herdman poziva na oprez i ne dozvoljava svojim izabranicima da potcene večerašnjeg rivala.

"To je fudbal. Svi znaju da u fudbali svašta može da se desi ako u utakmicu ne uđete mentalno pripremljeni i motivisani da obavite posao", napominje Herdman.

Domaćin je pak svestan da nema šta da izgubi u okršaju sa Kanadom.

"Iz ugla naših igrača, ovo je iskustvo kakvo možda neće imati više u životu i pamtiće ga i čuvati do kraja svojih života. Kanada ima pobednika u Ligi šampiona (Alfonso Dejvis prim.aut) u svojim redovima. To je nešto čemu se radujemo", ističe Pju, koji je napustio poziciju trenera u akademiji Ipsviča kako bi preuzeo reprezentaciju Kajmanskih Ostrva.

Kanađani pored prve zvezde tima Alfonsa Dejvisa, od zvučnijih imena u timu imaju i napadača Kajla Larina, trostrukog strelca u pobedi nad reprezentacijom Bermuda (5:0), krilo Kardifa Džuniora Hojleta, kao i veliki broj fudbalera iz MLS lige.

Ne treba naravno zaboraviti skupo plaćeno pojačanje Lila, Džonatana Dejvida, međutim, zbog kovid-protokola napadač Doga je ostao u Francuskoj, dok se kapiten reprezentacije Atiba Hačinson nakon prvog kola vratio u Bešiktaš.

KONKAKAF – KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU – 2. KOLO

Utorak

00.00: (50,00) Kajmanska Ostrva (25,00) Kanada

Sreda

01.30: (1,12) Barbados (10,00) Angilja (17,00)

02.00: (1,08) Bermuda (12,00) Aruba (23,00)




tagovi

konkakafkvalifikacije za svetsko prvenstvoReprezentacija Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara