Robi Kin (AFP)
Robi Kin (AFP)

Nema Bahara, nema titule: Robi Kin prekinuo dominaciju Makabi Haife

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 22:17

Dva kola pre kraja Makabi iz Tel Aviva obezbedio šampionsku krunu

Leta 2020. godine Barak Bahar počeo je da gradi moćnu Makabi Haifu. Napravio je od nje ekipu kadru da zapečati dominaciju Makabija iz Tel Aviva i Hapoel Ber Šefe. Tri titule izraelski stručnjak osvojio sa Haifom, igrao grupnu fazu Lige šampiona i svojim fudbalskim uspesima i ultra-ofanzivnim stilom kupio Crvenu Zvezdu koja ga je minulog leta postavila za glavnokomandujućeg na stadionu Rajko Mitić.

Odlazak Bahara iz Izraela niti je naročito prijao crveno-belima, a još manje Haifi koja je posle tri uzastopne sezone šepurenja na tronu morala da ga preda najtrofejnijem klubu u državi - Makabiju iz Tel Aviva. Letošnje dovođenje Robija Kina na mesto šefa struke ispostavilo se kao apsolutni pogodak. Irski strateg i njegovi puleni su večerašnjom ubedljivom pobedom protiv Hapoel Ber Ševe (3:0), dva kola pre kraja plej-ofa, overili 25. titulu šampiona države.

Izabrane vesti

Ključni detalj utakmice kojom je Makabi obezbedio mesto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona dogodio se u prvom minutu kada je defanzivac gostiju Migel Viktor dobio direktan crveni karton. Meč u Tel Avivu naprasno je postao jednosmerna ulica.

Robi Kin je došao do titule u prvoj sezoni prvog samostalnog trenerskog mandata. Došao je u Izrael kao bivši pomoćni trener Lidsa, a u međuvremenu vodio velikana na 51. utakmici uz skor od 36 pobeda, devet remija i šest poraza. Irac ima ugovor do leta naredne godine, ali posle ovakvog uspeha, na njegovu adresu moglo bi da se javi podosta interesenata.

Podsetimo i da je Kin vodio Makabi kroz grupnu fazu Lige konferencije (Gent, Zorja, Brejdablik) sa pet pobeda i jednim porazom, ali ga je u osmini finala eliminisao sadašnji finalista Olimpijakos. Izraelci su u Bačkoj Topoli slavili sa 4:1, ali su u Pireju deklasirani sa 6:1.



tagovi

Makabi Tel AvivMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara