Malen i Menije slave gol (AFP)
Malen i Menije slave gol (AFP)

Nema Halanda, nema problema: Malen probio led i prvencem u Ligi šampiona srušio Sporting (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 22:56

Borusija Dortmund i Ajaks imaju po maksimalnih šest bodova posle dve runde u grupi C, Sporting i Bešiktaš i dalje na nuli

Kako stvari stoje posle dva kola u grupi C, spašće knjiga na dva slova. Ajaks pobeđuje, Borusija iz Dortmunda prati u stopu. Dočekali su Milioneri na svom Zignal Iduna parku Sporting bez najboljeg strelca i prve zvezde time, ali se Donijel Malen postarao da izostanak Erlinga Halanda bez povrede ne predstavlja problem - 1:0 (1:0).

Konačno je holandski napadač probio led u žuto-crnom dresu, a to je učinio tek na desetom meču u svim takmičenjima. Pogadak iz 37. minuta bio mu je istovremeno prvi za Borusiju i debitantski u Ligi šampiona. Malen je prvi put pogodio mrežu rivala u takmičarskim mečevima od sredine maja ove godine i sada u Dortmundu konačno mogu da se nadaju da će Haland dobiti adekvatnu pomoć u napadu. Jer od 24 ovosezonska gola Milionera Norvežanin je postigao 11 i namestio četiri.

Izabrane vesti

Desetak minuta pre odlaska na odmor Džud Belingem mu je poslao savršenu loptu, a doskorašnji fudbaler PSV-a uspeo da pronađe prostor pored Sebastijana Koatesa i savršeno pogodi dalji ugao. Nije moglo preciznije. Znalo se da bi Halandovo odsustvo sa terena moglo da "ubije" mogućnost da na Vestfalenu padne goleada i upravo to se i dogodilo.

Nisu se u Dortmundu pretrgli da pokušaju da učine pobedu ubedljivijom, niti je Sporting imao snage za bod u gostima. Dvadesetak minuta pre kraja domaćin je još jednom zatresao mrežu lisabonskog tima, ali Malen nije postao dvostruki strelac jer je signalizirana ofsajd pozicija. Nije to do kraja utakmice zabolelo fudbalere Dortmunda koji će se, deluje izvesno, do kraja grupne faze nadmetati sa Ajaksom za prvo mesto u grupi budući da se konkurencija u vidu Sportinga i Bešiktaša i dalje nije pomakla sa nule.

Za tri nedelje Ajaks i Dortmund će se sastati na Johan Krojf areni, udariće Milioneri na Kopljanike i uz prisustvo Halanda, odnosno Ten Hagovu napadačku mašineriju mogli bismo da vidimo goleadu koja je večeras izostala.


GRUPA C

Ajaks - Bešiktaš 2:0 (2:0)

/Berghujs 17, Ale 43/

Dortmund - Sporting 1:0 (1:0)

/Malen 37/




tagovi

Borusija DortmundSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara