Nema “Lako ćemo“ za Đurđevića i Hihon

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 13:25

Oprez pred Rajo Valjekano, tim koji je ove sezone već pobeđivao Espanjol i Majorku

Sporting je izgubio u prošlom kolu od Mirandesa, ali sreća njegova, pa se u 12. rundi vraća u svoju tvrđavu Molinon gde je na pet mečeva primio samo dva gola. Nijedan tim ove sezone nije pobedio kada je gostovao u Hihonu, preciznije samo jedan se kući vratio sa bodom. To nagoveštava da se Rajo Valjekanu večeras (21.00) smeši novi neuspeh.

Madridski tim gostuje Sportingu posle poraza od Luga i Almerije minimalnim rezultatom. Ove sezone išao je rivalima na noge u šest navrata i po jednom pobeđivao i remizirao uz četiri poraza i samo dva postignuta gola. Kako bi popravili jedan od najlošijih učinaka u gostima u Segundi, Valjekanosi će pokušati da materijalizuju neigranje Manua Garsije, koji se odlično razume sa srpskim napadačem Urošem Đurđevićem. Izostanak koji će najverovatnije pokriti Naćo Mendez, ali trener David Galjego bio je poprilično tajanstven kada je reč o zameni za standardnog plejmejkera.

Izabrane vesti

Osim Garsije i desnog beka Bogdana Milovanova koji je sa U21 selekcijom Ukrajine, ekipi neće moći da pomognu vezni igrači Kristijan Salvador i Pablo Perez, kao i nekadašnji defanzivac Partizana Mark Valijente. Kada je reč o Rajo Valjekanu, posle istorijskog plasmana na Evropsko prvenstvo sa Makedonijom, u tim se vratio Stole Dimitrijevski, dok Andoni Iraola neće moći da računa na špica Leonarda Uljou, odnosno desnog beka Luisa Advinkulu.

Sporting kao jedan od najozbiljnijih kandidata za promociju u elitno društvo španskog fudbala cilja novu pobedu na domaćem terenu. Do sada je osvojio 13 od mogućih 15 bodova u Asturiji, a sada će mu rival biti tim kojem noge počinju da klecaju čim dođe vreme da se ide na put. Ipak, da neće biti nimalo lako nagoveštavaju četiri remija (tri s rezultatom 1:1) u poslednjih pet međusobnih duela, uz jednu pobedu Sportinga. Da se pobeda ne bi dovodila u pitanje, Sportingu će biti potreban Uroš Đurđević u punom sjaju. Nedavno, u 10. kolu rešio je meč sa Kasteljonom i već je stigao do brojke od šest pogodaka.

Ipak, tim iz Hihona ne sme da potceni Valjekanose, jer prvoplasirani Espanjol i najbliži mu pratilac Majorka su na madridski tim krenuli pod parolom “Lako ćemo“, pa su se okliznuli i izgubili.

ŠPANIJA 2, 12. KOLO

21.00: (2,55) Sporting Hihon (2,95) Rajo Valjekano (3,05)




tagovi

Uroš ĐurđevićUroš ĐurđevićRajo ValjekanoSporting Hihon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara