Mirko Ivanić i Jovan Ilić (©Star Sport)
Mirko Ivanić i Jovan Ilić (©Star Sport)

Nema odmora, Zvezda u najjačem sastavu čeka Proleter: Upitan jedino Falko

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.21. | 09:48

Junački je odigrala Crvena zvezda u četvrtak na San Siru. Pamtiće se herojska borba s Milanom i žaliti zbog eliminacije bez poraza u dve utakmice, ali s Ligom Evrope je gotovo za ovu sezonu i sva pažnja sada se usmerava na domaću scenu.

Cilj crveno-belih je prva "dupla kruna" još od 2007. godine, a nova prepreka na tom putu je novosadski Proleter.

Od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" Zvezda igra protiv rivala koji ju je dobro namučio pre šest meseci. Bilo je tada 1:0 na "Karađorđu", pogotkom Bena iz slobodnjaka u 77. minutu.

Izabrane vesti

Izabranici Branka Žigića u Beograd dolaze sa sedme pozicije, posle poraza od Metalca prošlog vikenda (1:2). U dosdašnjih sedam međusobnih duela, Crvena zvezda ima maksimalan učinak i gol-razliku čak 15:1.

Posle sjajnog izdanja u Milanu očekivalo se da bi Dejan Stanković za današnji duel mogao da izvede kombinovan tim, međutim, trener crveno-belih najavio je da neće biti tako.

"Nema razloga za kombinovani sastav i odmaranje igrača. Mi smo ekipa koja se spremala za tri utakmice u nedelji, tako da će protiv Proletera na teren izaći najjači tim", istakao je trener crveno-belih.

17.00: (1,28) CRVENA ZVEZDA (6,00) PROLETER (9,50)

U startnu postavu vraćaju se Milan Rodić i Nemanja Milunović koji nisu putovali u Italiju zbog suspenzija, dok su van stroja i dalje povređeni Aksel Bakajoko i Strahinja Eraković. Iako "roviti", Mirko Ivanić i Marko Gobeljić igrali su u četvrtak, ali je zbog psihološkog pritiska posle slabe partije vrlo verovatno da će Stanković poštedeti Gobeljića za današnju utakmicu. S druge strane, Ivanić bi mogao da bude u startnoj postavi, jer Aleksandar Katai i dalje nije spreman za maksimalan napor.

"Videćemo da li će Katai moći da počne meč. Što se tiče emotivnog pražnjenja na to moramo da se navikavamo, mi smo profesionalci, fudbal se igra i dalje. U ovom trenutku su ciljevi prvenstvo i kup, emocije mogu da budu prisutne, prvi i drugi dan, posle toga se resetujemo i idemo dalje".

Iako je protiv Rosonera odigrao dvadesetak minuta, najveće zimsko pojačanje crveno-belih, Filipo Falko, je pod upitnikom za duel sa Proleterom.

"Što se tiče povređenih igrača, Gobeljić i Ivanić su pokazali da su spremni i u Milanu, jedina dilema je Falko, koji je u Subotici osetio malu kontrakturu na loži, ostali igrači su spremni", najavio je Stanković.

Ubedljivom pobedom u Inđiji (6:0), drugoplasirani Partizan je prišao šampionu na samo tri boda zaostatka, s tim da Zvezda ima dve utakmice manje. Uz ovu današnju, na čekanju je i meč sa Mačvom.

Crveno-beli su bez poraza u dosadašnjem toku sezone, a biće seznacija ukoliko se to dogodi u poslednjoj utakmici 24. kola.

CRVENA ZVEZDA - PROLETER 17.00 (ARENA SPORT 1)

Stadion "Rajko Mitić"

Utakmica se igra bez prisustva gledalaca

Sudija: Novica Anđelovski

Očekivani sastavi:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Petrović, Niklić - Ben, Kanga, Ivanić - Falćineli

PROLETER (4-2-3-1): Vasiljević - B. Milošević, Leandro, Bašanović, Кovačević - Jovanović, Ilić - Mitrović, Tomović, Živojinović - Mirosavljev

SUPERLIGA - 24. KOLO

Petak

Inđija - Partizan 0:6 (0:3)

/Natho 7 pen, L. Marković 41, Jojić 45+2, Asano 50, Jović 79, Vujačić 90/

Vojvodina - Napredak 1:0 (0:0)

/Čović 53/

Subota

Novi Pazar – Mačva 4:0 (3:0)

/Sise 8, Gigić 10, Aganspahić 33, Blagojević 59/

OFK Bačka – Čukarički 1:2 (0:0)

/Ašćerić 53 – Birmančević 72, Šapić 85/

Radnički – Spartak 0:1 (0:0)

/Šimura 82/

Radnik – Javor 2:0 (0:0)

/Milovanović 63, Subotić 80/

Metalac - TSC 0:0

Rad - Mladost 0:1 (0:0)

/Bojović 68/

Zlatibor - Voždovac 0:0

Nedelja

17.00: (1,28) Crvena zvezda (6,00) Proleter (9,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićProleter Novi SadMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara