Nikola Aksentijević (©Starsport)
Nikola Aksentijević (©Starsport)

Nema popusta za društvo staro: Ljudine su, ali na terenu ni rođenu braću ne poznajem

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.09.22. | 10:17

Mladost GAT sa trojicom doskorašnjih igrača Radničkog i serijom od šest vezanih poraza putuje u Niš. Domaćinu igra samo pobeda

Postoji velika šansa da čak trojica fudbalera Mladosti GAT, danas po dolasku na stadion Čair, na premijernu utakmicu 10. kola Mozzart Bet Superlige, promaše svlačionicu i krenu u onu koju su dugo koristili do pre samo neki mesec ili nedelju, namenjenu domaćim igračima.

Nikola Stanković, Lazar Arsić i Bojan Mlađović zajedno imaju preko 200 nastupa za niški klub, prva dvojica su u dva navrata nosila dres Radničkog, a sva trojica učestvovala u prošlosezonskom uspehu – osvajanju četvrtog mesta i plasmanu u kvalifikacije za UEFA Ligu konferencije. Stanković je još letos pojačao redove novog superligaša, Mlađović i Arsić su aktuelnu sezonu počeli u Nišu, pa posle eliminacije iz Evrope dobili poruku tadašnjeg trenera Tomislava Sivića da se na njih ne računa. Biće tu, dakle, i emocija, i motiva, ali ne i popusta od strane dojučerašnjih saigrača.

Izabrane vesti

Ljudine! Sjajni momci i igrači, baš smo dobri drugari, ali kad se izađe na teren, da su mi rođena braća, ne poznajem ih“, poručuje Nikola Aksentijević, fudbaler sa najdužim stažom u kontinuitetu u niškom klubu, od svih u aktuelnom sastavu Radničkog.

Novosađani u Niš stižu u katastrofalnoj seriji od šest uzastopnih poraza, ali čak četiri su bila samo golom razlike, među njima i onaj od Partizana u poslednjem minutu nadoknade vremena, nakon što su promašili zicer na drugoj strani.

Imamo gorko iskustvo kad smo pred Novi Pazar pomislili da bodovi sigurno ostaju u Nišu. Više nikoga ne smemo da potcenimo. Previše smo bodova prosuli na Čairu ove sezone, to više ne sme da se dogodi. Posle svega što nas je snašlo na početku sezone, ali i odlazaka nekoliko jako bitnih igrača, pre svih Mitrovića i Jovanovića, zaista mislim da smo se stabilizovali. I u Novom Sadu smo odigrali jednu 50:50 utakmicu, gde nas je protivnik kaznio iz svoje prve šanse. Zapravo su kaznili svaku našu neopreznost na tom meču, a mi svoje prilike nismo koristili. Polako ulazimo u formu, današnjom pobedom idemo na 11 bodova i krećemo ka gornjem delu tabele, gde nam je i mesto. I prošle sezone su nas svi već bili otpisali, pa znamo kako se završilo“, nije iskusni desni bek jedini na Čairu koji u prošlosezonskom razvoju događaja pronalazi uporište za optimizam da će se i sada stvari okrenuti u korist Nišlija.

Trener Saša Mrkić najavio je da neće mnogo menjati startnu postavu u odnosu na prethodnu utakmicu. U tim se, nakon odrađenog crvenog kartona, svakako vraća Bazile Jamkam, a meč bi mogao da počne i Saša Jovanović. Za Aksentijevića se zna. Kad je zdrav, nema mu zamene...

Propustio sam gostovanja u Lazarevcu i Surdulici, zbog povrede ligamenata kolena, ali sada sam maksimalno spreman i motivisan da se vratimo na pobednički kolosek“, zaključuje 29-godišnji fudbaler ponikao u Partizanu, koji je u dva navrata nosio dres reprezentacije Srbije sastavljene od najboljih superligaških fudbalera.

Utakmica na Čairu igra se u ne baš najsrećnijem terminu, u vreme prenosa utakmice košarkaša Srbije sa Evropskog prvenstva, danas od 18 časova (TV Arena sport 3), a sudiće je Marko Ivković.

MOZZART BET SUPERLIGA, 10. kolo:

Subota

18.00: (1,58) Radnički Niš (3,90) Mladost GAT (6,25)

20.00: (2,45) Spartak (3,20) Napredak (3,00)

Nedelja

18.00: (10,5) Kolubara (5,70) Partizan (1,28)

18.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Voždovac (6,00)

20.00: (1,23) Crvena zvezda (6,50) TSC (12,0)

Ponedeljak

16.00: (2,45) Radnički 1923 (3,10) Novi Pazar (3,10)

18.00: (2,25) Mladost Lučani (3,15) Javor (3,45)

18.00: (3,70) Radnik (3,40) Čukarički (2,05)



tagovi

Nikola AksentijevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara