Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Nema pregovora, Tuhel već ima ugovor sa Čelsijem do 2024.

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 16:57

Po klauzuli o osvajanju Lige šampiona

Priča kaže da je Peđa Mijatović kada je pregovarao sa Real Madridom tražio da mu se u ugovor stavi stavka o bonusu za osvajanje Kupa šampiona. Zvučalo je to proročanski sa Mijatove strane, jer Kraljevski klub do dana kada je rođeni Podgoričanin pogodio za trofej protiv Juventusa 1998. čekao je 32 godine da podigne taj pehar.

Tako je i Tomas Tuhel 26. januara ove godine, kada je potpisao za Čelsi, u ugovor provukao klauzulu da u slučaju da osvoji Ligu šampiona, saradnja sa Plavcima, u prvi mah overena na 18 meseci, automatski će se protegnuti do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Zamišljeno – ostvareno! Engleski mediji su brujali jutros da će Tuhel dobiti novi ugovor od Čelsija, a onda ih je nemački Bild poklopio informacijom: menadžer londonskog kluba već od jutros ima „novi ugovor“.

A, tako nešto je provukao i sam Tuhel nakon trijumfa nad Mančester sitijem u Portu, kada su ga engleski novinari pitali o ostanku u Čelsiju.

Nisam sto odsto siguran, ali moguće je da već sada imam novi ugovor. Moj menadžer mi je nešto tako rekao, moraću da proverim“, otkrio je Tuhel, nego ga izgleda u opštoj halabuci i slavlju nisu čuli.

Dodao je Nemac i da se sa čelnicima Čelsija sreo samo nekoliko minuta nakon utakmice.

Sa gazdom sam se sreo na terenu, bio je to pravi trenutak za susret. Svaki sledeći će biti lošiji. Pričaćemo o svemu kasnije, sutra... Već sada sam gladan nove titule. Moja strast je da osvojim što više trofeja i da rastem kao trener“.

Poručuje menadžer Čelsija da nema ni najmanju želju da ode, naprotiv, vidi sebe još dugo u Londonu.

Slavićemo nekoliko dana, a onda ćemo se okrenuti narednim izazovima. Niko ne želi da se odmara. Želim sledeći trofej, naredn uspeh, novu titulu. Želim da budem deo toga i tražim da budem deo toga. Da ne pravimo nikakve greške“, poručio je Tomas Tuhel, sada već najvažnijim trofejem ovenčani menadžer Čelsija. 


tagovi

ČelsiTomas TuhelugovorPremijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara