©Star Sport
©Star Sport

Nema snažnog tima bez raspucanih špiceva

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.22. | 09:37

Ohi Omoidžuanfo i Milan Pavkov se još nisu upisali ovog leta, pa današnji meč sa Koprom za njih predstavlja ključni momenat na aktuelnim pripremama

Angažovanje napadača ozbiljne klase oslovljeno je kao jedan od primarnih zadataka sportskog sektora Crvene zvezde odmah nakon završetka prošle sezone. Taj posao će izvesno biti rešen u narednim danima, a dodatno su ga ubrzala dešavanja na aktuelnim pripremama ekipe Dejana Stankovića. Naime, Zvezdini špicevi Ohi Omoidžuanfo i Milan Pavkov još uvek se nisu upisali na prijateljskim utakmicama, pa današnji meč sa Koprom (18.30, TV Arena Sport Premium) za njih predstavlja ključni momenat na ovim pripremama.

Imaće Crvena zvezda i generalnu probu sa Zenitom u Sočiju (nedelja, 19.00, TV Arena Sport Premium), ali će se glavni presek iz ovog pripremnog perioda praviti odmah nakon večerašnjeg meča.

Izabrane vesti

Dve utakmice sa Bravom i Domžalama možda ne mogu da predstavljaju dovoljan uzorak za Zvezdine aktuelne golgetere, ali ako se u obzir uzme i meč sa Jedinstvom, koji je odigran na Zlatiboru u trajanju od sat vremena, dolazi se do brojke od 240 sušnih minuta špiceva srpskog šampiona.

(1,45) CRVENA ZVEZDA (4,30) KOPER (5,70)

Ohi je veliku šansu da proradi u Sloveniji propustio protiv Brava. Na samom startu utakmice imao je dve kolosalne prilike, ali ih nije krunisao očekivanim golovima, što mu je očigledno uticalo na njegovo samopouzdanje, ali i utisak koji je ostavio na stručni štab. U drugom poluvremenu tog meča, na terenu se našao Pavkov, koji je imao ogroman udeo u odlučujućem golu Rišaira Živkovića u poslednjim trenucima utakmice, nakon perfektnog duplog pasa, posle čega je nagrađen ulogom startera protiv Domžala.

Ipak, poklopilo se da je upravo realizacija predstavljala ključni problem u drugom pripremnom meču crveno-belih u Sloveniji. U ovodnih pola sata utakmice crveno-beli su sa pridošlicama Kangvom i Bukarijem demonstrirali dodatnu brzinu u svojoj igri, ali baš tada kao da je zafalilo odlučnosti i ubojitosti u samoj završnici napada. Stanković je možda baš zbog takvog stila igre u poslednjih 25 minuta isprobao Rišira Živkovića, čime je Zvezda pored brzine dobila i na širini u napadu, pa se došlo do izjednačenja preko mladog Vladimira Lučića. Ipak, golovi od golgetera, dok se čeka dolazak novog, još uvek se iščekuju u Sloveniji.

Ohi Omoidžuanfo, kao neko ko je u Crvenu zvezdu stigao posle 28 golova u prošloj godini, odmah je bio na posebnom radaru javnosti. Proletos je postigao 11 golova na 22 nastupa u svim takmičenjima, što nije učinak za osporavanje, ali je činjenica da u nekim utakmicama, a posebno u okršajima sa Rendžersom i Partizanom, nije jasno potvrdio da je neko ko ovog leta može da garantuje golove onda kada se budu vodile ključne bitke za ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Norvežanin je na pripremama u Sloveniji do sada dobio samo 45 minuta, pa se može očekivati da će dobiti novu priliku danas protiv Domžala, koju će morati da iskoristi kako bi bio deo startne postave i na generlnoj probi u Sočiju, a samim tim i prvi Stankovićev izbor za start sezone.

Borba za minute neće biti završena ni onda kada crveno-beli konačno budu angažovali novog špica, jer je prosto jasno da je Stankovićevom timu neophodan različiti profil golgetera u timu, odnosno neko ko bi traznicionu igru, koja bi trebalo da predstavlja glavni adut u Evropi ove sezone, učinio ubitačnim po protivnike. Krenulo se previše ambiciozno, pa su se Artjom Dzjuba i Mateo Kasijera ispostavili kao nerealne ambicije, a onda se prešlo na alternativna rešenja. Ono što je važnije za Crvenu zvezdu od samog tajminga dovođenja novog golgetera jeste da on donese dodatni kvalitet ovom timu i učini ga još kunkurentnijim na evrosceni tokom jeseni.


tagovi

Ohi OmoidžuanfoDejan StankovićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara