Nema šurovanja sa Bajernom iza leđa: Lajpcig otpustio direktora 24 sata pre derbija

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 21:05

Maks Eberl razrešen dužnosti

Burni dani u nemačkom fudbalu. Lajpcig je otpistio generalnog direktora za sport Maks Eberla samo 24 sasta pred meč sa Bajernom na Red Bul Areni. Odluka je obrazložena navodima da se Eberl nije u potpunosti identifikovao sa klubom, iako je čitavoj javnosti jasno da je glavni razlog to što je bio u pregovorima upravo sa aktuelnim šampionom Nemačke oko zauzimanja upražnjenog mesta sportskog idrektora nakon odlaska Hasana Salihamidžića.

Ta priča je bila aktuelna i početkom leta, a ovih dana je ponovo aktuelizovana. Eberl je pokušao sve da demantuje, ali nije uspeo, pa je usledila reakcija čelnika Lajpciga.

Izabrane vesti

"Lajpcig istog trenutka otpušta Maksa Eberla. Nedostatak posvećenosti klubu nas je doveo do ovakve odluke. Ovo se dešava potpuno nezavisno od tima i sportskih rezultata. Sportski direktor Ruven Šreder preuzima sportski menadžment. Zahvaljujemo se Maksu na njegovom radu", stoji u obrazloženju Lajpciga.

Nemački mediji otvoreno najavljuju da će sledeći posao Maksa Eberla biti upravo u Minhenu, pogotovo što se vrlo dobro zna da je nekeadšnji sportski direktor Menhengladbaha oduvek žudio za tim da dođe na Alijanc Arenu. Uli Henes izuzetno ceni Eberla i njegove sposobnosti vezane za fudbalsko tržište, pa je jasno da će konačno doći do saradnje.

Čuveni Bild je prethodnih dana pisao da je njegova selidba na Alijanc arenu samo pitanje dana.

"Imam ugovor sa Lajpcigom. Ali, nemojte da uoči ovog derbija pričamo o meni, ovde je reč o dva najbolja nemačka kluba, Lajpciga i Bajerna. Stvorili smo zaista jak, atraktivan tim, koji je odlično počeo sezonu i želimo da sve to potvrdimo pobedom nad šampionom kod kuće", dodao je Eberl, ali ga to nije spasilo otkaza.


tagovi

Maks EberlHasan Salihamidžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara