Andres Rohas poništio gol Boke (©Reuters)
Andres Rohas poništio gol Boke (©Reuters)

Nema Teveza, nema slavlja: Boka strepi pred revanš u Brazilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 02:42

Atletiko Mineiro sačuvao mrežu u Buenos Ajresu

Završio je Karlos Tevez svoju misiju u Boki Juniors, ali bez obzira na godine (37), dobro bi došao klubu sa Bombonjere zbog svog iskustva i motivišućeg uticaja na saigrače.

Upravo to - motivacija- nedostajao je plavo-žutima u prvom meču osmine finala Kopa Libertadoresa protiv Atletiko Mineira. Brazilci su uspeli da neutrališu sve pokušaje rivala, kojih i nije bilo baš mnogo, tako da revanš u svom Belo Orizonteu dočekuju s 0:0. Mada, u Južnoj Americi još nije usvojena promena pravila da ne važi gol u gostima, tako da bi argentinskom predstavniku odgovarao i bilo koji remi s golovima.

Izabrane vesti

Uspeli su Bokini igrači da zatresu protivničku mrežu u 35. minutu, kada je posle loše reakcije Atletikove odbrane spretno reagovao Dijego Gonsales, međutim arbitar Andres Rohas dosudio je prekršaj u napadu. Vrlo sporna odluka, ali nedovoljno da bi probudila inat u domaćim fudbalerima.

Do kraja utakmice imali su tek još jednu dobru priliku, kada je u nadokandi prvog dela opet Gonsales zapretio, ali se odličnom intervencijom među stativama istakao Everson.

Remi bez golova teško da odgovara bilo kome, međutim, više od toga ove večeri nisu zaslužili ni jedni ni drugi. Za razliku od Gonsalesa kom je možda i nepravedno oduzet pogodak, na suprotnoj strani neprimetan je bio nekadašnji brazilski reprezentativac Hulk.

Pobednik ovog duela igraće protiv River Plejta ili Argentinos Juniorsa.

Istovremeno sa ovom utakmicom, Fluminense je u Paragvaju odradio veliki posao kada je reč o borbi za plasman u četvrtfinale na megdan ekvadorskoj Barseloni ili Velez Sarsfildu. Brazilci su savladali domaći Sero Portenjo 2:0, a lepu prednost za revanš režirali su Nene sjajnim udarcem sa ivice kaznenog u 49. minutu i Egidio koji se dobro snašao u 61. Za oba gola asistencije su upisane Saiju Paulisti, mada je prva bilo kratko povratno dodavanje, a druga uz pomoć saigrača.

Svakako, neće to ublažiti poraz domaćina...

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Boka Juniors - Atletiko Mineiro 0:0

Sero Portenjo - Fluminense 0:2 (0:0)

/Nene 49, Egidio 61/

Sao Paulo - Rasing u toku

Četvrtak

00.15: (4,00) Univerzidad Katolika (3,40) Palmeiras (1,97)

00.15: (2,00) Velez (3,35) Barselona Gvajakil (3,90)

02.30: (3,90) Defensa i Hustisija (3,40) Flamengo (2,00)

02.30: (1,53) River Plejt (3,25) Argentinos Juniors (6,75)

Petak

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Boka juniorsAtletiko MineiroKopa LibertadoresKarlos Tevez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara