Takuma Asano (© MN Press)
Takuma Asano (© MN Press)

Nema veze što je stao u Partizanu, Japan mu veruje: Takuma Asano sa Minaminom i Kubom

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 16:56

Srećom po crno-bele, krilni vezista neće na dalek put

Dva i po meseca su prošla od poslednjeg prvenstvenog gola Takume Asana, nije baš ni igrački oduševio Partizanov krilni vezista u poslednje vreme, ali kao što uživa poverenje trenera Aleksandra Stanojevića, jednako mu veruje i selektor Japana.

Haime Morijašu uvrstio je Asana na spiska od fudbalera za kontrolne mečeve sa Panamom i Meksikom, 13. i 17. novembra, što je pokazatelj da se na Dalekom istoku ne samo prate, nego i visoko vrednuju utakmice crno-belih i učinak nekadašnjeg člana Arsenala.

Izabrane vesti

Obe utakmice igraće se u Gracu, pa Asano bar neće morati da dalek put, kao što je ranije bio slučaj, kad je morao da prevali pola sveta da bi ispunio dužnost prema otadžbini. Između ostalog i zbog strogih mera koja podrazumevaju interkontinentalna putovanja, Japanci su odlučili da budu domaćini u Austriji, te su za ovu akciju pozvali isključivo fudbalere koji igraju u evropskim klubovima. Među njima su najpoznatiji Takumi Minamino iz Liverpula i Realov Takefusa Kubo, letos prosleđen na pozajmicu Viljarealu.

U odnosu na prethodni spisak, u reprezentaciju se, osim Asana, vratio i član Rostova, Kento Hašimoto. Obojica nisu bili na raspolaganju selektoru za oktobarske duele sa Kamerunom i Obalonom Slovače. Inako igrani u Holandiji, zbog strogih propisa u toj zemlji, izazvanih poštovanjem mera zbog pandemije virusa korona, Hašimoto i Asano su izostali sa spiska.

Ovoga puta selektor Haime Morijašu ne može da računa na napadača Verdera, Juju Osaka, kome nemački klub nije dozvolio da se odazove. Baš kao ni Milošu Veljkoviću da se stavi na raspolaganje selektoru Srbije, Ljubiši Tumbakoviću.

Na spisku reprezentacije Japana su:

Golmani: Edži Kavašima (Strazbur), Šujči Gonda (Portimonense), Danijel Šmid (Sent Truden);

Defanzivci: Juto Nagatomo (Marselj), Maja Jošida (Sampdorija), Hiroki Sakai (Marselj), Sej Muroja (Hanover), Naomiči Ueda (Serkl Briž), Ko Itukara (Groningen), Takehiro Tomijasu (Bolonja), Jukinari Sugavara (AZ Alkmar);

Vezisti: Genki Haraguči (Hanover), Gaku Šibasaki (Leganes), Vataru Endo (Štutgart), Ito Junža (Genk), Kento Hašimoto (Rostov), Takumi Minamino (Liverpul), Dajči Kamada (Ajntraht), Juta Nakajama (Zvole), Koji Mijoši (Antverpen), Doan Ritsu (Bilefeld);

Napadači: Takefusa Kubo (Viljareal), Takuma Asano (Partizan) i Suzuki Masaši (Beršot).


tagovi

Takuma Asanoreprezentacija JapanaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara