Reprezentacija Srbije (©Star sport)
Reprezentacija Srbije (©Star sport)

Nema vraćanja na staro

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.10.20. | 10:07

Protiv Mađarske večeras (20.45) kao u Norveškoj

Svi smo videli da mogu. I navijači i mediji, ali i oni – igrači. Dugo je važila konstatacija da Srbija ima na papiru mnogo bolje fudbalere nego što to pokazuju rezultati reprezentacije i kockice su se, kada se najmanje očekivalo, savršeno uklopile.

I sad nema vraćanja na staro. Ne bi smelo, ne bi valjalo da bude. Srbija je odigrala u Oslu najbolju utakmicu u poslednjoj deceniji, pobedila je Norvešku (2:1) i odškrinula vrata Evropskog prvenstva. Na krilima igre i uspeha u Skandinaviji, mora da nastavi večeras protiv Mađarske (20.45, Nova S HD). Da u 3. kolu novog ciklusa Lige nacija upiše prvu pobedu.

Izabrane vesti

Novo Mozzartovo iznenađenje - džekpot na klađenju uživo

Sada kada se vascela javnost razbudila i sa oduševljenjem priča o igri reprezentacije, ne sme se napraviti korak unazad. Ne sme se iskra radosti koja se pojavila, ugasiti nekom bezvoljnom, beskrvnom partijom na Marakani, ma koliko fokus bio na 12. novembar i finale baraža sa Škotskom. Izdanje sa Ulevala mora da postane standard ispod kojeg se ne ide. Neće se uvek pobeđivati, ali zalaganje, brzina igre, čvrstina, kompaktnost moraju uvek i zauvek da budu na istom nivou kao protiv Norveške.

Kad smo već videli da može i Srbija da igra dobar, moderan, brz, maštovit fudbal, nećemo da se resetuje na onu dosadnu, sporu, rastrzanu, poroznu Srbiju. Te smo se nagledali i nikom se nije dopala.

Utakmica sa Mađarskom biće veliki test za po više osnova Orlove. Svi sada čekaju da vide da li igra od četvrtka uveče može da se ponovi, može li da postane pravilo, a ne izuzetak. To bi ozbiljno razgorelo euforiju pred Škotsku, a izvesno je da će za novembar i UEFA dopustiti da se makar deo navijača vrati na tribine.

Test je i zbog toga što je Srbija protiv Mađarske favorit, što u Oslu nije bila, pa će se videti kako će se snaći sa tim teretom iznenadnih velikih očekivanja na plećima. Upravo takva situacija će biti i narednog meseca, kada će na teren Marakane doći Škotska.

Ne bi valjalo da se vraćamo na staro ni kada je Liga nacija u pitanju. Samo što su se Orlovi iskobeljali iz trećeg razreda, iz Lige C, preti im, posle samo jednog osvojenog boda u prva dva kola, da se tamo vrate. Tamo Srbiji, po kvalitetu koji ima, nije mesto. Pobeda nad Mađarskom popravila bi izglede Orlovima da izbegnu poslednju poziciju u grupi i ispadanje u niži rang.

Reprezentcija Mađarske posle 23 godine dolazi u Beograd. Poslednji put kada je bila igrala je baraž sa Jugoslavijom za put na Mundijal u Francuskoj 1998. Tada su Plavi deklasirali u oba meča severne komšije, bilo je 7:1 u Budimpešti, pa 5:0 na Marakani. Od 12 golova čak sedam je dao Predrag Mijatović.

Ali, davno je to prošlo vreme, nije više Mađarska vreća za udaranje. Naprotiv, u istom je košu kao Srbija, dobila je i ona svoj polufinalni baraž duel protiv Bugarske (3:1) i jednako se nada putu na EP. Nada se novom putu na EP, jer je na njemu igrala pre četiri godine. Naš državni tim nije još od dana kada je igrao pomenuti Peđa Mijatović...

LIGA NACIJA B - 3. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (1,80) Norveška (3,50) Rumunija (4,70)

20.45: (5,20) Severna Irska (3,60) Austrija (1,72)

GRUPA 2

20.45: (2,95) Izrael (3,25) Češka (2,45)

20.45: (2,05) Škotska (3,35) Slovačka (3,80)

GRUPA 3

20.45: (2,15) Rusija (3,10) Turska (3,80)

20.45: (1,80) Srbija (3,50) Mađarska (4,70)

GRUPA 4

15.00: (3,00) Republika Irska (2,75) Vels (2,80)

18.00: (1,83) Finska (3,35) Bugarska (4,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijareprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara