Radost Leverkuzenovih fudbalera (Reuters)
Radost Leverkuzenovih fudbalera (Reuters)

Nemačka Farmacija ugasila belgijsku bajku, munja Dijabi i bekovi kažnjavali sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 22:54

Možda i preveliki rezultat na kraju

Kada se pogleda spisak učesnika četvrtfinala Lige Evrope, našlo se tu velikih imena, šampiona i vicešampiona Evrope, osvajača Lige Evrope, Lige konferencija i finalista raznih evrokupova… Samo jedno ime je “bolo oči” - Union Sen Žiloaz.

Belgijska senzacija je prošle sezone bila otkriće na lokalnom nivou a ove i na evropskom. Union je dogurao do četvrtfinala drugog po kvalitetu UEFA takmičenja ali ga je tu zaustavio nemilosrdni Bajer. Posle 1:1 u Leverkuzenu kada ih je pogledala i sreća, Nemci su večeras slavili u Briselu sa velikih 4:1 i zakazali polufinalni okršaj sa Romom.

Izabrane vesti

Iako je posle sat vremena bilo ogromnih 3:0 za Farmaceute, Union se nije obrukao. Do tada je platio ogromnu cenu neiskustvu ali od tada je imao period od 15 minuta sjajne igre u kojem je uz malo sreće mogao da uvede utakmicu u dramatičan finiš.

Leverkuzen je imao idealan start utakmice. Posle samo minut igre, Dijabi je pogodio mrežu Belgijanaca. Japanski štoper Mačida koji inače nije starter je večeras počeo kao levi bek u timu Uniona jer nije bilo suspendovanog Van der Hejdena. I nije se snašao. Upravo on je naivno ispao kod prvog gola, a potom mu je Dijabi pobegao, izašao na golmana Morisa, predriblao ga i pogodio. Pored Mačide, cela akcija je bila splet nesrećnih okolnosti i lančanih grešaka domaćih (Burdžis i Linen su loše intervenisali). Gol možete pogledati OVDE.

Drugi gol je ipak bio najveća zasluga Dijabija. Francuz je sjajno povukao kontru, Burdžis je zakasnio, a Hložek servirao zicer Bakeru na prazan gol i holandski bek je doneo velikih 2:0 pred odlazak na poluvreme. Gol možete pogledati OVDE. Union je bio neprepoznatljiv. Još im se povredio i najbolji napadač Fertesen i morao je da izađe…

Union je nešto bolje otvorio drugi deo igre i taman kada je počeo da preti, usledio je novi poklon Nemcima. Golman Moris je predao loptu u noge Frimpongu za ogromnih 0:3. Upisao se u strelce i drugi Leverkuzenov bek... Gol možete pogledati OVDE.

I tek tada je Union proigrao. Finski rezervista Terho je pogodio uz dozu sreće, a potom je Adinrga propustio zicer sa pet metara, da bi par minuta kasnije uzdrmao stativu. Union je tada dominirao, Leverkuzen patio i branio se. Delovalo je da je drugi gol Belgijanaca u vazduhu i da će se meč opet otvoriti. Ali sevnula je još jedna kontra preko sjajnog Dijabija koju je Hložek iz otpatka krunisao golom za konačnih 4:1 i prolaz.

Leverkuzen ostaje jedini nemački predstavnik u Evropi koji će braniti nacionalni koeficijent pred najezdom Italijana, dok je za Union i četvrtfinale bio ogroman uspeh i priznanje za sjajnu priče koja se odvija u ovom klubu poslednjih godina.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Roma - Fajenord 4:1 posle produžetaka (2:1, 2:1, 0:0) - prvi meč 0:1 

/Spinacola 60, Dibala 89, El Šaravi 101, Pelegrini 109 - Paišao 80/

Sevilja - Mančester Junajted 3:0 (1:0) - prvi meč 2:2

/En Nesiri 8, 81, Bade 47/

Sporting Lisabon - Juventus 1:1 (1:1)

/Edvards 20pen - Rabio 9/

Union Sen Žiloaz - Bajer Leverkuzen 1:4 (0:2)

/Terho 64 - Dijabi 2, Baker 37, Frimpong 60, Hložek 79/

PAROVI POLUFINALA

Sevilja - Juventus

Bajer Leverkuzen - Roma


tagovi

Union Sen ŽiloazMusa Dijabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara