Nemanja Krstić - vezista čije lopte imaju oči

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 11:05

U timu Napretka ove jeseni, osim golmana i odbrane, odskočili vodeći strelci Šarić i Bastajić, kao i najbolji asistent tima, Nemanja Krstić

U na kraju ipak skromnoj polusezoni Napretka, s obzirom da je u poslednjih pet kola jeseni tim iz Kruševca uspeo da sakupi svega dva boda, malo je onih koji se u sastavu Čarapana mogu pohvaliti da su izmakli iz okvira prosečnosti, još manje onih koji su direktno uticali na veliki broj od 19 osvojenih poena. Jer, ne računajući štoperski dvojac Kerkez - Đeković, koji je nebrojano puta spašavao Napredak od posrnuća, kao i golmana Petrića, koji je zicere protivnika pretvarao u obične šanse, i Putinčanina, umešnog da donese neprocenjivo iskustvo u vezni red, samo su trojica ofanzivnije orijentisanih igrača zaslužili epitet nosilaca napada.

Marko Šarić je u završnoj rundi polusezone Mozzart Bet Super lige uspeo da se četvrtim golom probije na prvo mesto timske liste strelaca, prestigne Nebojšu Bastajića, koji je ostao na tri pogotka, dok je Nemanja Krstić sa pet direktnih asistencija doneo najvidniji doprinos u pet pobeda ekipe. Pogađao je već iskusni vezista mreže Novog Pazara i niškog Radničkog, ali u tim mečevima Napredak nije stizao ni do delića plena.

Izabrane vesti

Najavio je Krstić pomenutim golom u Pazaru podizanje i njegove i ekipne forme, ali je nesmotrenošću odbrane u finišu duela tim iz Kruševca ostao bez prve recke u gostima. Ako bi se prvo trešenje mreže moglo podvesti pod uobičajeno, drugo, u rundi neposredno kasnije u Nišu, oslikava sve Krstićeve kvalitete. Namestio je istrajni fudbaler Napretka loptu za slobodan udarac i smireno i precizno gađao neodobranjivo u mrežu najvećeg rivala. Upravo je staloženost i hladnokrvnost u igri ono što najviše krasi prvotimca iz Lazarevog grada i, ako ne tada, ta trezvenost doneće Napretku u narednim rundama veliki broj bodova.

Vezao je Napredak utakmicom na Čairu sedam mečeva bez pobede u Mozzart Bet Super ligi i čekao duel protiv Mladosti GAT pod velikim pritiskom. A presiju su srušili upravo Krstić i Šarić (1:0), kada je nadareni vezista otvorio svoju seriju perfektnin centaršutevima, što posle kornera, što posle skraćenih i udaljenih slobodnih udaraca. Već kolo zatim naterao je Đekovića da, posle njegovog slobodnog udarca (lopta na putu ka njemu kačila igrača Spartaka, pa se ne računa u direktnu asistenciju) donese pobedu i u Subotici (2:1), da bi protiv Radničkog 1923 asistirao Kerkezu za novi trijumf (1:0).

Blistao je Napredak u septembru i, posle minimalnog poraza u gostima protiv Crvene zvezde (1:0), čekao Kolubaru u jednoj od utakmica jeseni. A protiv nje ponovo na velikoj sceni - Nemanja Krstić. Njegove dve lopte posle kornera donele su Putinčaninu epitet junaka meča, a Napretku najubedljiviji trijumf u dosadašnjem delu sezone (4:0), iskorak ka plej - ofu. Kruševački superligaš je u 15. kolu Mozzart Bet Super lige protiv Radnika nastavio seriju pobeda kod kuće, a najzaslužniji za uspeh Čarapana ponovo su bili asistent Krstić i egzekutor Putinčanin (1:0).

U sjajnom raspoloženju čekao je Napredak završnicu jeseni, ali skakači tima Dušana Đorđevića nisu bili jednako raspoloženi da u poslednjih pet rundi materijalizuju još nekoliko gotovo idealnih nabačenih Krstićevih lopti. Za standardnog igrača pod Bagdalom često se u fudbalskim krugovima čuje da je verovatno najbolji izvođač prekida u šampionatu, da su njegove lopte pola gola i gotovo posle svakog centaršuta pogodak ili ne odlučuju "samo" prisebnost i koncentracija napadača.

Malo je poznato da je vredni vezista pre osam sezona već bio u Lazarevom gradu. Put ga je preko Kolubare, Loznice, Mačve, Borca, Metalca, Bačke i Zlatibora u julu prošle sezone ponovo doveo u Napredak. Prepoznao je njegove kvalitete vispreni Milan Đuričić i znao da će mu doneti novu energiju na terenu. Stasavao je još jednu sezonu Krstić, pored iskusnog Saše Marjanovića, i danas je jedan od vodećih igrača Napretka. Zanimljivo, obojicu najviše krasi staloženost.

Iako igra u najboljoj formi, još uvek ima dovoljno prostora za njegov napredak, a Krstić tek ulazi u najplodnije igračke godine i ne sumnjamo da će imati još mnogo toga da ponudi Mozzart Bet Super ligi u narednim mesecima.


tagovi

Nemanja KrstićDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara