Nemanja Matić – šerif u svlačionici Mančester Junajteda: Kaznjava sve, pa čak i sebe

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 16:30

Kako srpski vezista zavodi disciplinu u Solskjerovom timu

Ne može se reći da je ovo nešto posebno uspešna sezona za Mančester Junajted ali je utisak da je bolja nego prethodne. Iako su ispali iz Lige šampiona i Liga kupa Engleske i iako su praktično izgubili šampionsku trku sa gradskim rivalom Sitijem, Crveni đavoli su napravili iskorak u odnosu na prethodne sezone. Napredak je evidentan... Drugi su u Premijer ligi, dobro im je krenulo u Ligi Evrope, a u igri su i za trofej FA Kupa.

Trener je isti kao lane, ekipa je praktično ista ali je pomak veliki. Šta se promenilo? Možda disciplina...

Izabrane vesti

Kakva pravila vladaju u svlačionici Mančester Junajteda su za klupski sajt otkrili kapiten Hari Megvajer i jedan od najiskusnijih Nemanja Matić. Upravo je srpski vezista zadužen da kontroliše disciplinu u timu i ima ulogu blagajnika koji sakuplja novac od kazni zbog sitnih disciplinskih prekrašaja saigrača. Prema rečima Megvajera, Matić je pravičan i nema popusta ni za koga.

„Kažnjen sam samo jednom o čemu bi se dalo diskutovati. Ipak, pustio sam Nemanju da to uradi. Stavio sam novac u zajedničku blagajnu. Nisam doneo telefon u teretanu već sam posle vežbi otišao da obujem kopačke i tada sam pokupio telefon i slučajno ga uneo u teretanu. Nisam ga uopšte palio jer sam krenuo na masažu, ali očigedno da bi bilo bolje da ga nisam nikako ni uzimao. Nemanja je striktan što se toga tiče“, kaže Hari Megvajer.

Za Matića nema dileme da je kapiten zaslužio da plati.

„Istina je, kažnjen je i on. Doneo je telefon u teretanu. Rekao sam mu: ’Hari, izvini ali...’ Problem je što ja i on određujemo visinu kazni. Disciplina je veoma važna u našem timu i zato smo doneli neka osnovna pravila. Ne sme da se kasni na treninge i sastanke, nema telefona u teretani... Momci su to teško prihvatali na početku pa smo sakupili lepe pare“, kaže bivši srpski reprezentativac.

Matić je čak kaznio i sebe samog!

„Moram da vam otkrijem da sam kaznio samog sebe pre meča sa Njukaslom. Zakasnio sam dve sekunde na sastanak, a pravila važe za sve. Morao sam da se kaznim inače bi me saigrači ’uhvatili’. Kasnio sam... Ispred prostorije u kojoj se održavao sastanak sam se zadržao u razgovoru sa Polom Pogbom tako da ću mu tražiti da plati pola kazne. Videćemo da li će da prihvati“, otkriva Matić.


tagovi

Hari MegvajerNemanja Matić

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara