Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Nemanja Matić stigao u Francusku na potpisivanje ugovora sa Renom, Roma mu pronašla zamenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 22:02

Srpski vezista prvi put u Ligi 1

Piše se već neko vreme, a stigla je i potvrda. Sportski direktor Rena, Florian Moris, istakao je nakon pobede na premijeri Lige 1 protiv Meca (5:1), da je transfer Nemanje Matića iz Rome na Roažon Park dogovoren.

Izabrane vesti

"Sve je spremno, neće biti nikakvih preokreta. Moramo da sačekamo lekarske preglede, ali nadamo se da će sve biti potpisano naredne sedmice", rekao je Moris.

Dakle, iskusni srpski vezista će prvi put u karijeri zaigrati u Francuskoj i to u veoma ambicioznoj ekipi Bruna Ženesija, a italijanski mediji prenose da će Vučica zaraditi 3.000.000 evra na ime obeštećenja. Već je bivši igrač Čelsija i Mančester junajteda stigao u Francusku, a navijači su mu priredili toplu dobrodošlicu.

Italijanska Republika piše da je Matić doneo odluku iz razlog lične prirode, ali i napominje da nikada nije imao problema u Rimu i da je bio jedan od igrača kojima je trener Žoze Murinjo najviše verovao. Isti list spekuliše da je srpski fudbaler lažirao poveredu tokom Romine turneje u Portugaliji, odbijao da trenira sa timom i da ga zbog toga nije bilo u timu na preostalim prijateljskim mečevima. Navodno je sve to ražestilo i Murinja, koji je, kako se piše, bio veoma uzruzjan zbog srpskog fudbalera.

Kako bilo, u pitanju su neosnovane glasine, a Matić će do kraja naredne sedmice zadužiti opremu Rena, dok mu je Roma već pronašla i zamenu u vidu Leandra Paredesa.

Argentinac je bio velika želja Galatasaraja koji je imao i dogovor sa Pari Sen Žermenom, ali se u čitavu priču umešao klub iz Rima. To je nateralo Paredesa da se predomisli i okrene ka Večnom gradu, a poslednje informacije iz evropskih medija ukazuju da je PSŽ pristao i na ponudu Rome od 5.000.000 evra i da se vezista vraća u Rim, gde je već nastupao od 2014. do 2017.

Paredes bi na Olimpiku trebalo da parafira trogodišnji ugovor (2+1), a sve bi trebalo da bude gotovo u narednih 48 sati.


tagovi

Nemanja MatićLeandro ParedesLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Roma
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara