Nemanja Milić (©Starsport)
Nemanja Milić (©Starsport)

Nemanja Milić završio karijeru: Ne bih da neko priča "vidi ovog starkelju još igra"

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.09.23. | 08:06

Bivši fudbaler Crvene zvezde rešio da je vreme da se više posveti porodici uprkos ponudama koje je ovog leta imao iz Mozzart Bet Superlige, Kine i, ponovo, BATE Borisova

Telo je moglo još, ali je glava rekla - ne. Obećao je Nemanja Milić najbližima još pre dve godine da će se leta 2023. vratiti kući u Sombor i u potpunosti posvetiti porodici. Fudbal više nije primaran.

Karijera je završena, a u razgovoru za Mozzart Sport jedan od najzaslužnijih igrača za aktuelni evropski niz Crvene zvezde navodi i da nema planove vezane za dalje bavljenje "najvažnijom sporednom stvari na svetu".

Izabrane vesti

Trenutno uživa u društvu najmilijih i pomaže sinu da se prilagodi na prve školske dane.

"Gotovo je. Odluku da ću po završetku prošle sezone prestati da igram fudbal doneo sam još pre dve godine. Fizički sam mogao još, imao sam i ponude od nekoliko naših klubova, zvali su iz Kine, mogao i sam i da se vratim u BATE, ali dosta smo se selili. Vreme je da se skrasimo i uživamo", objašnjava 33-godišnji Milić.

----

Detaljan rezime karijere koju čine nastupi za OFK Beograd, Spartak Suboticu, Crvenu zvezdu, BATE Borisov i Mladost Novi Sad moći ćete da čitate u intervjuu koji će biti naknadno objavljen na Mozzart Sportu.

----

Što se tiče odluke o povlačenju iz fudbala, Milić ističe da nije želeo da zauzima mesto mlađim igračima, onima čija karijera je tek na početku.

"Treba da igraju mladi, da i ta deca zarade neki dinar. Fudbalske godine su surove, ako ne napraviš nešto do 23-24. već se više ne smatraš mladim. Ja sam nešto uradio u karijeri i zaradio, ali ako ja igram, a taj momak koji možda i nije lošiji od mene sedi na klupi samo zato što ja imam iskustvo, onda mi stvarno bude žao", iskren je jedan od junaka Zvezdinog revanša sa Krasnodarom.

Navodi Milić da se kao mlađi često pitao za neke starije saigrače dokle misle da igraju.

"Meni još šest meseci ili godinu dana objektivno neće značiti mnogo u životu, a toj deci bi moglo da bude odskočna daska. Ne bih voleo da me neko kod kuće komentaršiće sa: 'Vidi ga ovaj starkelja još igra, a ja sedim na klupi'. Uvek sam imao lep odnos sa mladim igračima, jer znam koliko mi je značilo kada sam ja bio mlađi da neko stariji stane i popriča sa mnom. A ne samo ono: 'Ej mali, nosi čunjeve'. Uvek je mladom igraču potreban dobronameran savet i lep odnos".

Najveći uspeh Nemanja Milić je ostvario sa Crvenom zvezdom, s kojom je u sezoni 2017/2018 ušao u Ligu Evrope i postao prvak Srbije.

"To što smo napravili u Zvezdi stvarno je sjajno. I dan danas se pojedini igrači na neki način omalovažavaju, ali rezultat je tu. Znam šta smo proživeli, u kakvom momentu smo došli u Crvenu zvezdu i na kraju je to ispala jedna lepa priča".

Osvrnuo se Somborac i na trenere koji su imali značajan uticaj na njegov fudbalski put.

"Slobodan Kuljanin mi je mnogo, mnogo pomogao i na psihološkom i na fizičkom planu jer sam tada igrao u OFK Beogradu za dve godine starije, a bio sam najbolji strelac omladinske lige. Debitovao sam za prvi tim sa 16 godina, igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju i novine su već svašta pisale o meni i ponudama drugih klubova. On mi je dosta pomogao tada i oblikovao me. Petar Kurćubić mi je bio trener u Spartaku. On je izvanredan čovek i pedagog, sa njim sam imao drugarski odnos i komunikaciju. Izdvojio bih i Aleksandra Stanojevića kada sam bio u omladinskoj reprezentaciji. Taj perfekcionizam sam video tek posle kod Miloja, ali tada sam već bio formiran igrač, a i nećemo pričati posebno o Vladanu Milojeviću, znamo svi kakav je trener i šta je napravio. Kod Stanojevića sam imao 18-19 godina i prvi put sam video takav pogled na fudbal, gde se snima svaki trening i posle analizira, gde se pridaje pažnja svakom detalju. Nije slučajno ono što je posle napravio sa Partizanom", navodi Milić.

I suma sumarum, što se tiče odluke o završetku karijere, a pre nego što izađe kompletan intervju:

"Moglo je uvek bolje, ali i gore. Ja sam zadovoljan i zahvalan. Kroz fudbal sam i osnovao porodicu, jer da nije bilo fudbala ne bih upoznao suprugu. Studirala je u Subotici, gde je bila baza omladinske reprezentacije pa smo se tako upoznali", otkriva Nemanja Milić.



tagovi

Nemanja MilićFK Crvena zvezdaBATE BorisovLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara