Nemanja Nikolić ponovo promašio penal, stativa i prečka sačuvale Vojvodinu

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 17:13

Novosađani upisali prvi remi na pripremama – 0:0

Posle trijumfa nad mađarskim Pakšom i poraza od azerbejdžanskog Sabaha, fudbaleri Vojvodine stigli su do prvog remija na pripremnim mečevima u Turskoj, nakon što su odigrali bez golova sa ruskim premijerligašem Himkijem – 0:0.

Na kraju tragičar utakmice bio je Nemanja Nikolić koji je ispustio priliku da u 76. minutu pogodi sa penala, kada mu je golman pročitao nameru. Prethodno Vojvodina je imala i mnogo sreće, budućio da su Rusi pogodili dva puta okvir gola: najpre stativu na početku meča, a potom i stativu i prečku na startu drugog poluvremena, posle intervencije golmana Simića.

Izabrane vesti

Vojvodina je mnogo opasnije izgledala u napadu posle 60. minuta igre, kada su na teren istrčali igrači koji su uglavnom projektovani za startere i u zvaničnim mečevima. Ipak, Novosađani su ispustili veliki broj dobrih šansi posle kontranapada, u kojima su jednostavno morali mnogo bolje da reaguju.

Vojvodina je opet meč započela u formaciji 4-2-3-1. Starteri su bili igrači koji su u jučerašnjem duelu igrali pola sata, a danas su igrali prvih 30 minuta. Zanimljivo je da je trener Rastavac pomerio Antonijevića na desnog beka, te je priliku uz levu aut-liniju dobio mladi Bukinac. Po krilima su od starta delovali Baraj i Vukčević, a opet su Lale igrali sistem sa „lažnom devetkom“, u čijoj ulozi se od starta našao Malbašić.

Takođe, interesantno je da se privremeno u ulozi glavnog sudije našao Goran Šaula, pomoćni trener Vojvodine, usled kašnjenja sudijske trojke na meč.

Prvih 45 minuta nije bilo sadržajno, ali je Himki ipak bio konkretniji. Najbliži pogotku ruski premijerligaš bio je u uvodnim minutama meča nakon kornera, kada je udarac Golubovića zaustavila stativa. S druge strane, Novosađani nisu u prvom delu igre kreirali nijednu ozbiljniju šansu i opet su imali problema u odbrani. Pred kraj poluvremena, Rudenko se našao u veoma dobroj šansi, nakon što je iskoristio nesmotrenost poslednje linije Lala, ali je Nikola Simić pravovremeno istrčao i zaustavio njegov pokušaj loba.

Na isteku pola sata igre šansu je dobio mlad vezista Kokanović umesto Bukinca, koji je odigrao veoma dobro uz levu aut-liniju. Zanimljivo, u toj situaciji Miletić se iz sredine premestio na poziciju levog beka. U drugom poluvremenu u igru je ušao Milošević, te se Uroš Nikolić pomerio na desno krilo.

Mnogo sreće imali su Novosađani na samom startu nastavka, fantastičan centaršut je ispratio Rudenko, ali je najpre odbranio Simić, a potom su i prečka i stativa sačuvala Vojvodinu. Nekoliko minuta kasnije probio je Himki po levoj strani, izigrali su Rusi u potpunosti odbranu Stare dame, ali je iz veoma dobre sitaucije iz kaznenog prostora loše šutirao Rudenko.

Malo su se trgli posle toga Novosađani, zapretili preko Miloševića glavom, a mogli su i do vođstva da su bolje realizovali kontranapade. Najpre je Malbašić poslao prejaku loptu i prokockao ogromnu priliku, a iz drugog je Antonijević nakon dobrog prodora poslao neprecizan pas, pa je lopta završila u naručju golmana.

Najbliža pogotku Voša je bila posle serije dobrih udaraca, ali je jako dobro reagovao golman Mitriškin i zasutavio udarce Malbašića i Uroša Nikolića, a na koncu defanzivci su izblokirali pokušaj Baraja.

Nametnulže su Lale inicijativu u poslednjih petnaestak minuta, a nakon što je Zukić povučen u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku. Nemanja Nikolić je opet preuzeo odgovornost, ali je golman pročitao njegovu nameru i ostalo je bez promene rezultata. Bio je to drugi promašen penal Nikolića na pripremim utakmicama, budući da je neprecizan bio i u prvoj proveri protiv mađartskog Pakša.

Do kraja meča, Čumić je imao lep pokušaj sa ivice kaznenog prostora, ali je golman uz mnogo sreće odbranio pokušaj, te je utakmica završena bez pogodaka.

VOJVODINA – HIMKI  0:0 (0:0).

Prijateljska utakmica u Beleku

Stadion: Titanik Deluks Golf

VOJVODINA: N.Simić, Antonijević, Jeličić, Traore, Bukinac (od 30. Kokanović), Milosavljević, Miletić, U. Nikolić, Baraj, Vukčević, Malbašić

U drugom poluvremenu ušli: Lazarević, Vitas, Topić, Đorđević, Busnić, Kovačev,Zukić, V.Simić, Kabić, Čumić, N.Nikolić.

HIMKI: Mitruškin, Sadigov, Rudenko, Gbane, Voker, Golubović, Antić, Magomedov, Glavčić, Idovu, Melentijević.


 


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaHimki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara