Nemci i dalje pri istom stavu: Ne želimo u Superligu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 12:52

Bajern, Dortmund i RB Lajpcig jednoglasni

Ponovo je aktuelna tema evropske Superlige. Novi izvršni direktor takmičenja u povoju Bern Rajhart, pokrenuo je seriju rasprava, pošto je u intervjuu datom za Kadenu SER pričao kako su se stavovi Uefe približili modernim tokovima više u poslednjih 12 sati nego li u prethodnih 18 meseci.

Nemac je još govorio kako sistem neće biti u potpunosti zatvoren, odnosno da će njegova svetinja rezultat zadržati nepromenjen status. U prevodu, mali će moći da sanjaju o Superligi.

Izabrane vesti

On nije mogao da potvrdi da li će osnivači i najbogatiji klubovi imati zagarantovano mesto u takmičenju, jer o detaljima tek treba da se raspravlja.

Bez obzira što su superligaši u neku ruku popustili - isprva ideja je bila da da iz nove Lige nema ispadanja - nemački klubovi nisu promenili svoj stav. Bajern, Dormund i RB Lajpcig, koji su 2021. dobili poziv za učešće i odbili ga, tvrde da ne dolazi u obzir bilo kakvo razmatranje ulaska u projekat iza kog zasad zvanično stoje samo još Real, Barselona i Juventus.

Prvi čovek Bajerna Oliver Kan kaže da što se tiče njegovog kluba ne postoji ni najmanja dilema:

"Taj pokušaj da se formira Superliga propao je pre godinu i po dana. Od tada smo iznova i iznova ponavljali da smo protiv toga".

Za Superligu nije zainteresovana ni Borusija iz Dortmunda...

"Liga šampiona ima izuzetan format. Posebno će zanimljivo biti od 2024. godine. Takođe, osećamo da je UEFA u dobrim rukama, vode računa o manjim klubovima, to je veoma važno", poručio je Hans Joakim Vacke.

Ako se od nekoga možda i moglo očekivati da bi projekat Superlige mogao da ga zainteresuje onda je to Red Bulov klub Lajpcig, koji nema mnogo dodira s nemačkim načinom poslovanja i funkcionisanja. Međutim...

"Rekli smo šta smo imali u aprilu 2021. Ne želimo Superligu, naše mišljenje ostalo je nepromenjeno", kazao je izvršni direktor Bikova Oliver Minclaf.

Podsetimo, engleski klubovi su takođe načelno protiv napuštanja Lige šampiona. Oni su 2021. pristupili Superligi, a onda nakon pritiska s političkog vrha ipak istupili.


tagovi

Evropska SuperligaOliver KanHans Joakim Vacke

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara