(©Reuters)
(©Reuters)

Nemci i novi selektor: Unutrašnje rešenje do kraja Mundijala, a posle...

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 09:41

Kaže Bild novi napad na Jirgena Klopa

Ime Jirgena Klopa sinulo je u jednom momentu kao najbolje rešenje. Ispostaviće se ubrzo da je u pitanju klasična nemoguća misija, o čemu će i sam Klop govoriti pre nekoliko dana. Onda je u prvi plan iskočio Hansi Flik, trener Bajerna iz Minhena. Karl Hajnc Rumenige časa nije časio. Spustio je rampu dok se mašta navijača nije rasplamsala.

Situacija je, dakle, jasna kao dan - prvi čovek nemačkog fudbalskog saveza (DFB) Fric Keler i njegov prvi saradnik Oliver Borhof moraju da tragaju dalje. Novi selektor i naslednik Joahima Leva još nije na vidiku...

Izabrane vesti

"Da budem iskren, kod nas uvek postoje plan A, B, C i D".

Prema informacijama Bilda istaknuta "spoljna" rešenja u vidu Ralfa Rangnika i Lotara Mateusa nisu tako visoko kotirana u raspravama u najvišem rukovodstvu nemačkog fudbala. Tako tiražni list dolazi do zaključka da su pod B ipak neka imena koja su već "unutra". Ili ako hoćete ljudi koji su već zaposleni u DFB-u.

Favorit u toj "unutrašnjoj" trci trebalo bi da je Štefan Kunc, dugogodišnji selektor U21 reprezentacije i čovek koji je dva puta stizao do finala Evropskog šampionata za mlade, uspevši da ga 2017. osvoji. Novi turnir za ovaj uzrast počinje u sredu, Nemci ga otvaraju utakmicom protiv Mađarske i nema sumnje da će Kunc imati silan motiv da se dobrim rezultatom potvrdi kao najveći favorit za klupu A tima.

"Zna se ko se pita. Zaista sam opušten, radim svoj posao najbolje što umem... Naravno, ponosan sam što me uopšte pominju kao mogućeg naslednika Jogija Leva, to je jedno od najvažnijih trenerskih mesta na svetu. Bila bi laž kada bih rekao da me ništa od toga ne zanima. Ali trenutno sam koncentrisan na ono što me čeka. Želim da napravimo dobar rezultat sa U21 selekcijom", poručio je Kunc uz zagonetan osmeh.

Bild još navodi da bi DFB sa Kuncom najlakše mogao da sklopi dogovor do kraja Mundijala u Kataru, kada bi ponovo pokušao napad na Jirgena Klopa.

Ovaj list na kraju podvlači da Štefan Kunc ima veoma jaku konkurenciju u Markusu Zorgu (55), aktuelnom pomoćniku Joahima Leva, pošto njega navodno protežira sportski direktor Oliver Birhof.

Ni ovu opciju ne treba zanemariti. Nemci su od 1926. pa sve do 1984. uvek za selektora postavljali pomoćnika prethodnog. Izuzeci su potom bili Bekenbauer, Fogts, Ribek, Feler i Klinsman, nakon čega su se vratili staroj dobroj praksi. Umesto Klinsmana došao je njegov prvi pomoćnik Lev. Sada čekamo da vidimo da li Zorg nastavlja niz.


tagovi

Joakim LevEURO 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara