Nemci lako zabašurili bruku iz Sevilje, da li je ovo početak veličanstvenog kraja jedne ere? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 22:42

Island nedorastao, Rumuni jedva sa Severnom Makedonijom...

Nije njihov kalibar i nije pravi reper, ali prijaće Nemcima ova lagana trojka protiv Islanda - 3:0! Sramota u Sevilji ne može da bude zabašurena ovim rezultatom, to stoji, pa ipak, Elf ima razloga za zadovoljstvo. Neka vrsta novog starta, iliti uvod u veličanstveni završetak jedne ere u najmanju ruku - obećava.

Od početka do kraja utakmice domaćin je kontrolisao igru, gas do daske držao samo u prvih petnaestak minuta (dva gola postigao je već nakon sedam minuta), a onda popustio, ubacio u ler, odrađivao posao i već počeo da misli na ono što ga čeka za tri dana.

Izabrane vesti

Nagoveštaji da bi Joahim Lev konačno mogao da sastavi najbolji nemački tim - bilo je priče da ga posle saopštavanja da odlazi na leto više ne zanima podmlađivanje i sistematska smena generacija, već da pokušava da ostavi što bolji utisak u smiraj svog selektorovanja, s akcentom na juriš na titulu na EP - međutim to se za ovu akciju nije dogodilo. Jogi je očito procenio da nema potrebe da za duele sa nedoraslim rivalima vraća veterane Milera, Humelsa i Boatenga (što je obećao i što će sigurno učiniti u jednom momentu), a pritom je zbog povrede otpao jedan od najvažnijih šrafova ovog tima Toni Kros.

U odnosu na sastav koji se pre četiri meseca obrukao u Španiji (0:6) Lev je napravio značajne promene. Po jednu u navali i veznom redu, odnosno čak tri u poslednjoj liniji. Tima Vernera zamenio je Kai Haverc, umesto povređenog Krosa šansu je dobio Jozua Kimih (i maksimalno je iskoristio, nameće se kao novi poslovođa Manšafta), dok su četvorku ispred Manuela Nojera činili Klosterman, Ridiger, Ginter i Džan. Sa utakmice u Sevilji "preživeo" je samo Matijas Ginter.

Večerašnja četvorka, izvesno je, nije nešto najbolje što Nemačka ima. I to je jasno. Emre Džan silom prilika je zaigrao na poziciji levog beka, dok će povratak Humelsa o Boatenga usloviti selidbu na klupu najmanje jednog od dvojice centralnih bekova koji su protiv Islanda bili starteri.

Na individualnom planu Nemci najviše razloga za zadovoljstvo imaju zbog partije Kaija Haverca. Po mnogima najznačajniji igrač ovog tima u budućnosti postigao je gol posle dva i po meseca (za reprezentaciju posle pet meseci) i potvrdio da je dolazak Tomasa Tuhela na klupu Čelsija za njega bio čist bongo. Odličan je bio u poslednje dve utakmice Premijer lige, oduševio protiv Atletiko Madrida u revanš susretu Lige šampiona. Sada gol. Haverc polako počinje da liči na onog momka koji je žario i palio u dresu Bajer Leverkuzena.

Prvi gol za Manšaft delo je Leona Gorecke, a sve posle divne saradnje veznog reda i navale. I Gorecka dostiže polako svoj zenit. Pokazuje to igrajući za Bajern, sva je prilika biće jedan od ključnih igrača na predstojećem Evropskom šampionatu...

Tačku na ovaj susret stavio je Ilkaj Gundogan lepim udarcem sa distance. Sve dobro što radi kod Pepa Gvardiole iskusni vezista doneo je i Nemcima. Trojka na sredini (Kimih, Gorecka, Gundogan), plus povređeni Toni Kros biće velika snaga ovog tima na EP.

Džamal Musijala dobio je šansu da debituje u finišu utakmice. Drugi tinejdžer, Florijan Virc, imaće svoje minute verovatnou narednoj utakmici...

GRUPA J

Nemačka - Island 3:0 (2:0)

/Gorecka 3, Haverc 7, Gundogan 56/

Lihtenštajn - Jermenija 0:1 (0:0)

/Fromelt 83ag/

Rumunija - Severna Makedonija 3:2 (1:0)

/Tenase 28, Mihejle 50, Hadži 86 - Ademi 82, Trajkovski 83/



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara