Stefan Leković (Star Sport)
Stefan Leković (Star Sport)

Nemci tvrde: Stefan Leković na radaru Bajerna i bundesligaškog krema

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 15:58

Zvezdini štoperi tražena roba i ovog leta

Ima godinu i po dana otkako je Crvena zvezda pazarila Nemanju Motiku od minhenskog Bajerna, a sada je došlo vreme da najveći nemački klub gleda u dvorište šampiona Srbije. Prema pisanju tamošnjih medija - informaciju konkretno donosi Sport 1 - na radaru Bavaraca je perspektivni štoper Stefan Leković!

Međutim, nije Bajern jedini koji vidi potencijal u 19-godišnjem Beograđaninu. Osim giganta sa Alijanc arene, za Lekovića su zainteresovani Borusija iz Dortmunda, odnosno Red Bul Lajpcig, dakle krem Bundeslige. I to nepune dve nedelje nakon što je, prema saznanjima Mozzart Sporta, Mančester Siti, usmerio pogled ka Ljutice Bogdana spreman da za tinejdžera izdvoji oko 4.000.000 evra.

Izabrane vesti

U međuvremenu je crveno-beli tim napustio Strahinja Eraković preselivši se u Zenit za 7.000.000 evra i 10 posto novca od naredne prodaje. Ideja je bila da u aktuelnom prelaznom roku jedan od dvojice Zvezdinih bisera donese svež kapital u kasu kluba, a pala je odluka da to bude iskusniji centralni defanzivac. Međutim, ukoliko stigne unosna ponuda iz Minhena, pitanje je da li bi uprava kluba iz Ljutice Bogdana ostala imuna.

I sam prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić je nedavno istakao da je za optimalno Zvezdino poslovanje na godišnjem nivou potrebno oko 12.000.000 evra prihoda od prodaje fudbalera. Šampion Srbije je ovog leta zaradio blizu 8.500.000 evra od prodaja Erakovića, Aleksandra Pešića u Ferencvaroš (1.200.000 evra), odnosno Petra Stanića TSC-u za 200.000 evra. Dakle, pomenuta kvota od 12.000.000 još nije ispunjena.

Od centralnih defanzivaca Barak Bahar na raspolaganju ima kapitena Aleksandra Dragovića, novopridošlog povratnika Miloša Degeneka koji bi prema najavama često trebalo da bude korišćen kao bek, zatim Uroša Spajića, Nemanju Milunovića, a u pripremnim utakmicama ulogu štopera u poslednjoj liniji sa trojicom fudbalera, dobijali su i Milan Rodić, odnosno Srđan Mijailović.




tagovi

Stefan LekovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara