Nakon trijumfa protiv Klaksvika (Instagram: ŽFK Spartak Subotica)
Nakon trijumfa protiv Klaksvika (Instagram: ŽFK Spartak Subotica)

Nemilosrdne Golubice zgromile Klaksvik: Sedmica Spartaka za silovit start pohoda na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 17:55

Trijumfom od čak 7:0 šampionke Srbije plasirale se u finale pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona

Otputovale su fudbalerke Spartaka iz Subotice u Dansku sa samo jednim ciljem - izboriti mesto u glavnoj kvalifikacionoj rundi za plasman u elitno evropsko takmičenje. Napravile su prvi korak izabranice Borisa Arsića ka ostvarenju namere ubedljivom pobedom nad prvakom Farskih Ostrva Klaksvikom 7:0 (3:0), a u subotu ih očekuje finalni duel protiv pobednika meča između domaćina turnira, Kegea i finskog šampiona Kupsa.

Još od samog avgustovskog žreba bilo je jasno da će Spartak imati ulogu apsolutnog favorita u polufinalu pretkvalifikacionog turnira, koliko god je s geografske strane posmatrano poprište susreta više odgovaralo Klaksviku. Nije duel na Kapeli sport stadionu u danskom primorskom gradiću Kogeu obilovao neizvesnošću. Spartak je slomio otpor nedoraslog rivala u 20. minutu pogotkom legende kluba Violete Slović, a do kraja prvog poluvremena sve je bilo rešeno, jer su zablistale inostrane igračice u dresu Spartaka. Najpre je prednost subotičanki udvostručila Brazilka Kamil Pavarin u 30. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije gol za 3:0 dala najnovije pojačanje kluba i reprezentativka Gane Doris Boaduva. Posebno raspoložena u tom delu igre bila je dvostruka asistentkinja Živana Stupar.

Izabrane vesti

Drugi deo meča praktično je popularnim Golubicama poslužio kao uigravanje pred duel protiv značajno ozbiljnijeg rivala u subotu, a redom su pogađale Tijana Filipović, Makenzi Langdok, Živana Stupar i na kraju Nađa Uvalin. Koliko su igračice Spartaka bile dominantne govori i podatak da su imale čak 19 udaraca na protivnički gol (od čega 12 u okvir), dok su rivalu dozvolie samo jedan, pa je ekipa Klaksvika vrlo lako mogla da meč završi i sa dvocifrenim brojem golova u sopstvenoj mreži.

Drugi polufinalni duel između domaćina Kegea i finskog Kupsa počinje od 19.00, a pobednik će u subotu izaći na megdan srpskom šampionu u finalu pretkvalifikacionog turnira. Ko bude slavio u subotu imaće šansa da u oktobru preko završnog dvomeča kvalfikacija izbori igranje u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja, koja startuje 14. novembra.


tagovi

ŽFK SpartakVioleta SlovićLiga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara