Nenad Bjeković (©Starsport)
Nenad Bjeković (©Starsport)

Nenad Bjeković jedini kandidat za predsednika FSS-a

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.10.22. | 10:05

Istekao rok za prijave

Ostale su dve nedelje do izborne skupštine Fudbalskog saveza Srbije, a danas je jasno ko će biti izglasan za novog predsednika.

Rok za podnošenje kandidatura za predsedničku funkciju je istekao i jedini ko je dobio podršku i ko je zvanično nominovan je – Nenad Bjeković.

Izabrane vesti

Aktuelni zamenik predsednika FSS-a će samim tim 31. oktobra biti izglasan za novog lidera Kuće fudbala, zvanje zamenika će mu samo biti ukinuto. Nenad Bjeković je dobio podršku Fudbalskog saveza Beograda, FS regiona Istočna Srbija, FS Kosova i Metohije, kao i od Trenerske i Sudijske organizacije, piše Žurnal.

Spekulisalo se u prethodnom periodu da će među kandidatima biti Nebojša Leković, nekadašnji generalni sekretar saveza, kao i Rasim Ljajić, dugogodišnji politički funkcioner, međutim, niko osim Bjekovića nije dobio podršku nekog regiona, niti petorice delegata.

Prema novom Statutu FSS-a, koji je usaglašen sa zahtevima FIFA i UEFA, nije moguće kao ranije da neko naknadno, na samoj sednici, predloži još nekog kandidata za predsednika, te je samim tim ostalo samo da se podignu ili ne podignu ruke za Nenada Bjekovića.

Dugogodišnji igrač, trener i direktor Partizana ima funkciju zamenika predsednika otkako je ostavku na mesto lidera FSS-a podneo Slaviša Kokeza.


 


tagovi

Nenad BjekovićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara