Nenad Lukić (©Starsport)
Nenad Lukić (©Starsport)

Nenad Lukić dobio Kineze na sudu, vraća se u Evropu

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.12.23. | 17:15

Bivši napadač TSC-a od januara slobodan igrač

Stavio je Nenad Lukić tačku na kinesku epizodu svoje karijere. Bivši đak Partizana, koji je najveću pažnju privlačio noseći dres TSC-a, razočaran se vraća iz Azije gde nije imao lepo iskustvo sarađujući sa ljudima iz Čangčuen Jataija. Za šest meseci odigrao je tek devet utakmica, a ugovorom garantovanu zaradu morao je da potraži na sudu. Pošto je dobio spor, 31-godišnji napadač rešio je da se vrati u Evropu.

Lukić je u Kinu otišao iz mađarskog Honveda, za koji je u 66 utakmica dao 30 golova i imao devet asistencija. Još produktivniji bio je igrajući za TSC, u kojem je u 92 nastupa sakupio 48 golova i 30 asistencija. Pamti se u Bačkoj Topoli njegova sjajna saradnja sa Vladimirom Silađijem. Prvo su pomogli klubu da se domogne mesta u Mozzart Bet Superligi, a u sezoni 2019/2020. podelili su nagradu za najbolejg strelca lige sa Javorovim Nikolom Petkovićem, pošto su sva trojica postigli po 16 golova.

Izabrane vesti

Sledeću sezonu Lukić je završio sa 17 prvenstvenih golova, posle čega je otišao u Mađarsku, gde bi po saznanjima Mozzart Sporta ponovo mogao da zaigra. U opticaju su i neki domaći klubovi, ali ne želi iskusni napadač još da priča o imenima. Svakako, naredni angažam biće mu 15. u karijeri. Dosad je Nenad Lukić igrao za Teleoptik, Lokomotivu Plovdiv, Rad (u dva navrata), Donji Srem, Spartak Suboticu, Bežaniju, Radnik Surdulicu, Zemun, Borac Čačak, Inđiju, TSC, Honved i Čangčuen.



tagovi

Nenad Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara