Nenad Lukić (©MN Press)
Nenad Lukić (©MN Press)

Nenad Lukić o vernosti TSC: Zašto bih išao za malo veću platu? Dali smo primer drugima

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 17:44

Vest da je Nenad Lukić produžio ugovor sa TSC-om nije nešto što se često viđa u domaćem fudbalu. Većina igrača odlazi preko granice prvom prilikom, nekad im je za to potrebno samo nekoliko dobrih utakmica, međutim, iskusni napadač i superligaš iz Bačke Topole pokazali su da može i drugačije.

Sa 13 golova u tekućoj sezoni Lukić je na odličnom putu da nadmaši prethodni učinak, kada je zajedno sa saigračem Vladimirom Silađijem bio najbolji strelac prvenstva. Obojica su dali po 16 golova i doveli debitanta u najjačem rangu srpskog fudbala do istorijskog četvrtog mesta i kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ove sezone situacija je nešto drugačija. TSC se trenutno nalazi na devetom mestu.

Izabrane vesti

"U prvom delu sezone smo igrali jako dobro, ali neke utakmice koje su bile prelomne za bolji plasman, protiv direktnih rivala, nismo odigrali kako treba", konstatuje 28-godišnji napadač u razgovoru za Mozzart Sport.

Evropa deluje nedostižno za ovu sezonu, posebno jer je u četvrtfinalu Kupa Radnik slavio penalima, posle 1:1 u Senti.

"Ostaje žal zbog Kupa. Bili smo bolji, diktirali tempo svih 90 minuta, dok su oni od početka pokazali da žele penale. Nažalost, nismo iskoristili šanse, a onda i nismo imali sreće.

PONEDELJAK, 14.00: (1.35) TSC (5.00) MAČVA (9.00)

Veruje, ipak, Nenad Lukić u svetlu budućnost TSC-a.

"Iako smo izgubili poslednje tri utakmice, može da nas hrabri igra protiv Crvene zvezde i Radnika. Sledi nam duel sa Mačvom kod kuće, u kom ćemo probati da prekinemo negativan niz, to nam je trenutno najvažnije. Zimus smo dobili novog trenera i ostatak prvenstva treba da iskoristimo da se dobro upoznamo i prilagodimo mi njemu i on ekipi, a onda sledeće sezone ponovo da napadnemo mesto koje vodi u Evropu".

Bivši selektor Mladen Krstajić preuzeo je tim posle iznenadne smrti Zoltana Saba.

"Zoltan Sabo je ostavio najveći pečat u mojoj karijeri, pod njim sam počeo da igram najbolje. Njegovo shvatanje fudbala se poklapalo sa mojim. Cela ekipa se odlično našla sa njim, on je bio više od trenera za TSC i biće ga nemoguće zameniti. Veliki čovek, sećamo ga se svakog dana...", tužnim glasom govorio je Lukić.

Promena trenera uticala je i na promenu formacije, ali ne samo zbog Krstajićevih zahteva već i zbog odlaska Silađija u Južnu Koreju. TSC je prošle sezone igrao sa dvojicom u špicu, a sada je odgovornost za golove isključivo na Lukiću.

"Svako od nas u timu je igrao razne formacije, tako da promena ne sme da bude problem. Mislim da dobro radimo, a vreme će pokazati. Nadam se da ćemo biti pravi i vratiti se u vrh domaćeg fudbala. Što se tiče ličnog učinka, drago mi je da sam nastavio sa dobrim partijama, a poziv u reprezentaciju Superlige je potvrda dobrog rada i sigurno kruna moje karijere. Nije mala stvar biti zvanično među najboljima u ligi", ističe Lukić koji je u svim takmičenjim ove sezone uz 16 golova upisao i 13 asistencija.

Upravo taj podatak vraća nas na početak teksta. Otkud odluka o produžetku ugovora na još godinu dana kada je inostrani angžaman bio realna opcija?

"Cela fudbalska javnost zna kako TSC funkcioniše. To je finansijski stabilan klub, našli smo se na istim talasnim dužinama. Odlazak u inostranstvo nije isključen, ali samo u slučaju ponude iz neke ozbiljne države, kojom bih rešio egzistenciju, a i klub bio zadovoljan. Nema razloga da idem za malo veću platu. Mislim da smo ovim primerom pokazali kako bi klubovi trebalo da se odnose prema svojim najboljim igračima. Na taj način im se ukazuje poštovanje".

Više puta je naš sagovornik istakao da je klub iz Bačke Topole, koji inače funkcioniše uz pomoć mađarske vlade, odlična sredina za fudbalere. Primer toga je i poziv Marku Petkoviću u reprezentaciju Srbije.

"Klub raste iz dana u dan, zasnovan je na zdravoj priči i igrači imaju sve uslove za napredak u pravom smeru. Verujem da će TSC iz godine u godinu prilaziti najvećim domaćim klubovima i postati konkurentan Zvezdi i Partizanu".

Za kraj, objasnio nam je Nenad Lukić otkud tolika motivacija za sjajne partije i posle decenije u domaćem fudbalu.

"Ukoliko si profesionalac, a izgubiš motivaciju, onda te u sportu ne čekaju dobre stvari. Svaki profesionalni sportista mora da nađe motivaciju. Mi imamo prednost da radimo ono što volimo i zato moramo da se žrtvujemo i dajemo maksimum. Karijera fudbalera je ograničena na 10-15 godina i bitan je svaki dan", zaključuje sjajni napadač TSC-a.


tagovi

TSC Bačka TopolaNenad LukićSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara