Nene (©Reuters)
Nene (©Reuters)

Nene u petoj deceniji i dalje perjanica Vaska

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 23:05

Brazil, šampionat Karioka: Moreplevci dočekuju Boavistu noćas (01.00) u drugom kolu prvenstva Rio de Žaneira

Velikan iz Rio de Žaneira, nekadašnji šampion Južne Amerike, Vasko de Gama, i ove godine igraće u brazilskoj Seriji B. Posle šokantnog ispadanja iz najbolje lige, Moreplovci nisu uspeli prošle godine da se vrate u Seriju A. Bili su igri za jedno od četiri prva mesta, ali česte promene trenera i loša forma uticali su da ostanu bez viđene promocije u Brazileirao.

Navijači su nekoliko puta protestovali, bušili igračema gume na automobilima u 2021. Uvertira pred početak drugoligaškog karavana u zemlji fudbala početkom aprila je šampionat Karioka. Novi trener kluba Ze Rikardo startovao je pobedom protiv Volta Redondu sa 4:2 u nacionalnom prvenstvu Rio de Žaneira. Na stadionu Sao Žanuario, Vasko noćas (01.00) u drugom kolu dočekuje Boavistu, koja je na premijeri odigrala nerešeno sa Botafogom (1:1), povratnikom u najbolje društvo brazilskog fudbala.

Izabrane vesti

Velikan iz Rija ulazi oslabljen u novu sezonu. Ostali su bez vođe napada, Argentinca Hermana Kana koji je pojačao gradskog rivala Fluminensea. Klub je prihodovao 4.250.000 evra od prodaja Artura Salesa belgijskom Lomelu i Rikarda Grase japanskoj Džubilo Ivati. Otišao je i Andrej u Koritibu.

01.00: (1,50) Vasko da Gama (3,70) Boavista (7,00)

Moreplovcima će ovo biti prvi meč u godini na svom terenu, a imaće podršku navijača. Ze Rikardo, za razliku od prvog kola, imaće na raspolaganju pojačanja koja su licencirana, ali bi novi kormilar mogao šansu da ukaže istim igračima kao i na premijeri. Van stroja su Vitinja i Jurij Lara. Vođa napada trebalo bi da bude Ranijel, dok će iza da dejstvuje veteran Nene, 40-godišnji kreator igre koji je prošle godine stigao u Vasko iz gradskog rivala Fluminensea.

Boavista će biti jača u odnosu na prvu kolo za Migela i Rajana, koji su pozajmljeni iz Fortaleze.

Kvota u Mozzartu da će biti 3+ na meču Vasko - Boavista je 2,15.

Ova dva tima su prošle sezone igrali u šesnaestni finala Kupa Brazila. Vasko je jedva prošao u narednu rundu. Dobio je u gostima sa 1:0, a na svom terenu je bilo 1:1. U prvenstvu Karioka‚ prošlog aprila bilo je 2:2 u duelu ovih timova iz Rio de Žaneira. Moreplovci nisu poraženi od narednog rivala na 12 poslednjih utakmica (10 pobeda i dva remija). Boavista je savladala Vasko prethodni put pre 11 godina.

Podsetimo, u prvenstvu Karioka igra se jednokružni sistem sa 11 kola, a četiri najbolje ekipe izboriće plasman u plej-of i borbu za titulu. Flamengo je trostruki uzastopni prvak Rio de Žaneira.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – 2. KOLO

Portugeza – Audaks u toku

Volta Redonda – Flamengo u toku

Nedelja

01.00: (1,50) Vasko da Gama (3,70) Boavista (7,00)

15.00: (2,40) Resende (3,10) Nova Iguasu (2,95)

20.00: (1,50) Botafogo (3,70) Bangu (7,00)

22.00: (6,00) Madueira (3,70) Fluminense (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilVasko da GamaBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara