WTA MONTEREJ: Brz kraj za Ninu Stojanović

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.20. | 09:55

Srpska teniserka poražena od srećne gubitnice u prvom kolu. Danas u Meksiku na terenu Svitolina, Azarenka i derbi Klajsters - Konta

Jedina srpska predstavnica na WTA International turniru u Montereju (tvrda podloga, nagradni fond 251.750 $), Nina Stojanović zaustavljena je odmah na startu takmičenja.

RASPORED MEČEVA (+7 Č)

Izabrane vesti

Mlada Beograđanka i prvi reket Srbije po drugi put u tri odmeravanja doživela je poraz od Astre Šarme, ovaj put rezultatom 4:6 i 4:6. Australijanka, inače 127. teniserka sveta je tako uz dosta sreće došla do drugog kola na turniru u Meksiku pošto je u glavni žreb ušla kao srećna gubitnica iz kvalifikacija. Za prodor u četvrtfinale Šarma će se boriti sa Kineskinjom Jafan Vang koja je takođe sa 6:4 i 6:4 bila bolja od Špankinje Lare Arubarene.

No, taj meč je za dan, a večeras prvavi teniski festivalu Meksiku jer na teren izlaze neke od najboljih i najpopularnijih igračica sveta. Tako će prva nositeljka Elina Svitolina ukrstiti rekete sa Dankom Kovinić. Ukrajinska zvezda je veliki favorit protiv iskusne Crnogorke koja će, po svemu sudeći u prvom kolu proći kao Nina Stojanović. Možda i gore.

Viktorija Azarenka bi trebala bi mogla da ima težak zadatak protiv Tamare Zidanšek. Slovenka je fizički izuzetna i ako je krene servis mogla bi da napravi probleme Beloruskinja koja je daleko od vrhunske forme. Ovde je preporučljivije odigrati plus gemove, naročito u prvom setu nego juriti konačan ishod.

Derbi večeri je svakako duel između dve vrhunske tenisreke, Džoane Konte i povratnice Kim Klajsters. Pošto su u pitanju dve zaista vrsne igračice treba očekivati veliku borbu, možda i u tri seta. Engleskinja, trenutno 16. na svetu je naravno favoritkinja protiv više nego iskusne Belgijanke koja polako podiže formu, pre svega fizičku pošto trenutno ima popriličan višak kilograma.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara