Oskar i Anhel Romero (©Reuters)
Oskar i Anhel Romero (©Reuters)

Nepobedivi San Lorenco jači za blizance Romero

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 23:25

Počinje i druga faza Kupa Dijego Armando Maradona u Argentini

San Lorenco možda nije oduševio u pripremnom periodu za tekuću sezonu, ali je zato bio jedan od najboljih timova prve faze Kupa Dijego Armando Maradona. Nisu doživeli nijedan poraz u grupi, tri remija bez golova i tri trijumfa, pritom su primili samo jedan gol (8:1 gol razlika) te sa velikim ambicijama ulaze u šampionsku fazu i borbu za trofej. Prvi protivnik u Grupi B će im biti ekipa Taljaresa, koja je takođe prijatno iznenadila u minuloj fazi (nedelja, 01.30).

Sa 12 bodova je ekipa iz okoline Buenos Ajresa okončala prvu fazu i kao prva u Grupi 5 u šampionsku fazu ušla povlašćena. Taljares je u Grupi 4 bio drugi sa devet bodova, doživeli su samo jedan poraz, uz tri remija i dva trijumfa, pa su završili iza Boke, sa kojom su minulog vikenda remizirali bez golova.

Izabrane vesti

Dakle, obe ekipe u dobrom raspoloženju dočekuju start Campeon faze, trener San Lorenca Marijao Sozo može da računa i na blizance Romero, što je odlična vest, Paragvajci su imali problema sa virusom korona, ali su sada spremni da pomognu ekipi. Bivši napadač Čelsija Franko di Santo će predvoditi navalu, a loša vest za Ciklone je povreda koju je doživeo Đino Peruci, desnog beka će u startnih 11 odmeniti Viktor Salazar, ali trener ne brine.

"Tim je pokazao izuzetnu doslednost u defanzivi. Moramo da budemo konstantniji u napadu", izjavio je Sosa pred prvi meč druge faze.

Sa druge strane sastav iz Kordobe je spreman za iznenađenje, žele pobedu na gostovanju kako bi na pravi način otpočeli šampionsku rundu. Većih povreda u ekipi nema, plavo-beli se nadaju pozitivnom ishodu.

Da podsetimo, Kup Dijego Armando Maradona podeljen je u dve faze, najboljih 12 iz šest grupa takmičenje je nastavilo u plej*ofu, gde su podeljeni u dve grupe od po šest timova (tri prvoplasirana i tri drugoplasirana iz prve faze). Svi timovi odigraće po jedan meč sa protivnicima iz grupe, a prvoplasirani će u finale, a osvajač trofeja obezbediće i vizu za Kopa Libertardores naredne sezone.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, DRUGA FAZA - 1. KOLO

Subota

Velez - Rasing 2:1 (0:0)

/Taragona 88, Žanson 90 - Banega 80/

Kolon - Himnasija 0:2 (0:1)

/Vajgant 30, Kontin 47/

Boka Juniors - Arsenal Sarandi u toku

Nedelja

01.30: (2,60) San Lorenco (2,90) Taljares (2,85)

23.20: (1,65) River Plejt (3,60) Argentinos Juniors (5,10)

Ponedeljak

01.30: (2,40) Urakan (2,90) Independijente (3,15)

Utorak

01.30: (2,30) Atletiko Tukaman (3,10) Banfild (3,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Franko Di SantoDijego Armando MaradonaArgentinaSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara