Marselo Galjardo ©AFP
Marselo Galjardo ©AFP

Neredi u Kolumbiji uzdrmali fudbal: Suzavac dočekao River u Barankilji, blokiran hotel u Pereiri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 02:00

Demonstracije podigle atmosferu u Kopa Libertadores

Nakon što Nacionalna vlada Kolumbije i Nacionalni komitet za nezaposlenost nisu uspeli da postignu dogovor na sastanku u utorak, nezadovoljstvo se preselilo na gradske ulice, pa su večeras ozbiljno uzdrmane i fudbalske manifestacije u ovoj zemlji, od kojih su najznačajnije one u Kopa Libertadores.

Igrače slavnog River Plejta u Barankilji je dočekao suzavac prilikom zagrevanja. Zaplakao je čak i strateg argentinskog giganta Marselo Galjardo, pa su ekipe morale da se povuku u svlačionice, ali je meč između Huniora i Rivera, ipak, započeo po predviđenom rasporedu (02.00).

Izabrane vesti

Suzavac nije bačen na sam stadion Romelio Martinez, već je došao sa ulice. Tamo su se nedaleko od stadiona sukobili demonstranti i policija, posle čega je bačen i suzavac.

KOPA LIBERTADORES - SVE KVOTE

Demonstanti su još ranije najavili da im je cilj da ne dozvole odigravanje utakmice, ali je gradonačelnik Barankilje rekao da se to neće dozvoliti. Oko samog stadiona napravljeno je nekoliko bezbedosnih prstenova, a ono što je bilo najvažnije, Riverovi igrači su bez većih problema stigli do odredišta.

Vrlo burno je i u Pereiri, gde bi od 04.00 po srpskom vremenu trebalo da započne meč između Atletiko Nasionala i urugvajskog Nasionala. Demonstanti su danas blokirali hotel u kom se nalaze Urugvajci, bilo je i sastanka između KONMEBOLA i lokalnih vlasi. Igrači Atletiko Nasionala su stigli do stadiona, dok će gosti to učiniti uz pratnju policije. Lokalni izveštači kažu da je KONMEBOL čak zvanično i pripretio urugvajskom Nasionalu da bi mogao da izgubi sa 0:3 ukoliko se ne pojavi na terenu.



tagovi

River PlejtMarselo GaljardoAtletiko NasionalNasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara