Neron je zapalio Rim, a Upamekano Bajern i Tuhela! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.24. | 22:47

Štoper Bavaraca napravio veliku glupost za minimalni trijumf Lacija – 1:0

To nisu bile obične kritike, to je bila tona teških reči koja se slivala na glavu trenera Bajerna posle silnih podbačaja i sramnih partija u Bundesligi. Možermo zamo da zamislimo šta će sačekati nekadašnjeg šampiona Evrope sa Čelsijem, posle rimskog podbačaja i poraza koji daju nadu da na kraju Bajern može da prođe u četvrtfinale Lige šampiona. Međutim, pobeda Lacija (1:0), otvoriće brojna pitanja o strateškim odlukama Tomasa Tuhela.

Na primer zašto ima toliko poverenje u Upamekana. Francuski štoper znao je da u dresu Lajpciga odigra grozne mečeve, svima u sećanju se dešavanja sa Etihada kada je suicidnim potezima prosto ubio volju Bikova. Nešto slično uradio je i ove noći na Olimpiku. Kao što je Neron zapalio Rim, u nadi da će dići novi i lepši grad, baš tako je i Upamekano spalio ostatke Tuhelovog Bajerna. Ničim izazvan, posle serije driblinga Ćira Imobilea, kada je lopta već beđala iskusnom napadaču, Upamekano se zaleteo na zglob Isaksena. Uradio je krajnje neobazrivo, udario Isaksena tačno u zglob i zaslužio da pored napravljenog penala, dobije direktan crveni karton.

Izabrane vesti

Bio je to poklon za Imobilea koji je oberuče prihvatio.

Gledajući šta se sve dešavalo u prvom poluvremenu, sigurni smo da bi trener rimskog kluba Mauricio Sari bio zadovoljan i remijem. Bajern je bio bolji, makar u polju. Ali je isto tako Bajern delovao dosadno i ne preterano opasno. Sve se svodilo na centaršuteve ka Hariju Kejnu, koji je jedini bio sposoban da donosi miris opasnosti pred mrežu Rimljana. Pamtiće se i dobar udarac iz prekida Sanea... I to je bilo to od Bajerna.

Nastavili su igrači Tomasa Tuhela da probijaju dno sopstvenih neuspeha. Računajući i težak poraz od Bajera iz Leverkuzena, minhernski velikan je za 135 minuta aktivnog fudbala imao samo jedan šut u okvir gola. Prosto neverovatno za ekipu koja vrca od talenta, brzine i ekstremnog kvaliteta.

Osetio je Mauricio Sari da može lakše nego što je očekivao da drži nulu protiv objektivno jačeg tima. Kako je počelo drugo poluvreme, tako je Lacio pojačao agresivnost. I mogao je odmah da profitira. Ponovo je Upamekano bez preke potrebe napustio inicijalnu poziciju, otvorio prostor Luisu Albertu da divnim pasom spoji sa golom Isaksena. Oklevao je previše Šveđanin i dozvolio Nojeru da mu uđe u šut.

U stanju očaja bili su navijači Lacija, ne sluteći da će prisustvovati velikoj večeri. Možda i poslednjem pomračenju Tuhelovog Bajerna. Jer minhenski velikan je nastavio po starom. Bio je suviše dosadan, previpe igrajući u širinu. Za doktorsku disertaciju fudbalskih stručnjaka je tema o tome kako je Tomas Tuhel uspeo da otupi Bajernovu sirovu snagu u ofanzivi, ne računajući povremeno pojavljivanje Harija Kejna. Nije bilo u dovoljnoj meri Musijale i Sanea, nije bilo ni prepoznatljivih prodora Himika... Dođu takvi momenti, ali se videlo da Bajern nije dovoljno disciplinovani.

Pokazala je to akcija Imobilea u 68. minutu koja je prethodila pomračenju uma Upamekana.

Koliko je Tomas Tuhel zasluđio kritika, toliko je Mauricio Sari zaslužio pohvale. Tačno je prekaljeni trenerski vuk znao kada da spušta, a kada da podigne ritam. Posle vođstva iz penala, pravovremenim izmenama Sari je čuvao stabilnost i svežinu ekipe. Posebno u defanzivnom boku.

Protiv ovakvog Bajerna i to je bilo dovoljno. Ni u drugih 45 minuta Bajern nije stigao da šutne u okvir gola.

LACIO - BAJERN MINHEN 1:0 (0:0)

/Imobile 69/

Stadion: Olimpiko.

Sudija: Fransoa Leteksje (Francuska).

Žuti karton: Kimih (Bajern).

Crveni karton: Upamekano (Bajern) u 67. minutu.

Lacio (4-3-3): Provedel - Marušić, Hila (81. Patrik), Romanjoli, Hisaj (60. Lacari) - Genduzi, Vesino, Alberto (81. Kamada) - Isaksen (74. Pedro), Imobile (74. Kasteljanos), Anderson.

Bajern Minhen (4-2-3-1): Nojer - Mazraui, Upamekano, Kim, Gereiro - Kimih, Gorecka (73. De Liht) - Sane (81. Tel), Miler (82. Čupo-Moting), Musijala - Kejn.


LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Kopenhagen - Mančester Siti

1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda

PSŽ - Sosijedad 2:0 (0:0)

/Mbape 58, Bartola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

/Imobile 69/

Utorak, 20. februar

21.00: (2,20) PSV (3,45) Borusija Dortmund (3,25)

21.00: (1,95) Inter (3,40) Atletiko Madrid (4,10)

Sreda, 21. februar

21.00: (2,65) Napoli (3,25) Barselona (2,75)

21.00: (4,40) Porto (3,50) Arsenal (1,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Adam MarušićMauricio SariDajo UpamekanoTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara