Neslavan oproštaj, Ramosu telefonskim pozivom saopšteno da Španija više ne računa na njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 18:31

Iskusnog asa pogodio način na koji je zvanično okončao reprezentativnu karijeru

Serhio Ramos je završio reprezentativnu karijeru, može se reći na prilično neslavan način. Za legendarnog defanzivca prvo nije bilo mesta na Mundijalu u Kataru, odlukom sada već bivšeg selektora Luisa Enrikea, a danas se čuo i sa novim selektorom Crvene furije Luisom de la Fuenteom, koji mu je poručio da ne računa na njega uoči starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Aktuelni Pari Sen Žermena i legendarni fudbaler Real Madrida oglasio se zvaničnom porukom na društvenim mrežama, uz veliko žaljenje.

Izabrane vesti

Ramos (36) je uprkos ozbiljnim godinama verovao da ima još mnogo toga da pruži u dresu sa državnim grbom.

"Došlo je vreme da se oprostim od reprezentacije, našeg dragog i uzbudljivog crvenog dresa. Jutros sam dobio poziv od aktuelnog selektora koji mi je rekao da neće računati na mene, bez obzira na nivo koji mogu da pokažem ili toga kako će nadalje izgledati moja sportska karijera. Sa velikim žaljenjem dolazim do kraja puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će se završiti sa boljim ukusom u ustima. Na nivou uspeha koje smo ostvarili sa našim 'crvenim'", rekao je Ramos.

Iskusni as smatra da igrači kao on moraju sami da donose ovakve odluke.

"Moje skromno mišljenje je da je ovaj put zaslužio da se završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj učinak nije bio na visini zasluga našeg nacionalnog tima, a ne zbog godina ili drugih razloga, koje sam već osetio, a da ih nisam ni čuo. Biti mlad ili manje mlad, nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana sa učinkom ili sposobnošću. Sa divljenjem i zavisti gledam na Modrića, Mesija, Pepea... Na suštinu, tradiciju, vrednost, meritokratiju i pravdu u fudbalu. Nažalost, neće mi biti lako jer fudbal nije uvek fer i nije samo fudbal", dodao je Ramos.

Potom je usledio emotivni oproštaj od navijača.

"Zbog svega toga tugu želim da podelim sa vama, ali uzdignute glave uz zahvalnost za podršku svih ovih godina. Sa sobom nosim neizbrisiva sećanja, sve titule za koje smo se borili zajedno, kao i ovaj ogroman ponos što sam španski igrač sa najviše nastupa. Ovaj grb, ovaj dres, ovi navijači, svi su me učinili srećnim. Nastaviću od kuće da navijam za svoju zemlju sa emocijom privilegovane osobe koja ju je 180 puta ponosno predstavljala. Hvala od srca svima koji su verovali u mene", poručio je Ramos.

Iskusni as je zabeležio tačno 180 nastupa u dresu sa državnim grbom i postigao 23 gola.


tagovi

Serhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara