Maunt i Džejms među strelcima za Čelsi (©Reuters)
Maunt i Džejms među strelcima za Čelsi (©Reuters)

Nestvarna slika na Stamford Bridžu: Kanonada u režiji Čelsijeve dece uz het-trik Maunta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.10.21. | 15:24

Ben Čilvel strelac u trećoj vezanoj ligaškoj utakmici, Norič je nivo statističke greške u Premijer ligi

Posle uvodnog meča 9. kola Premijer lige dve stvari su sigurne – Čelsi će ostati na vrhu, a Norič na dnu tabele Premijer lige. Tako je odlučeno posle kanonade na Stamford Bridžu u režiji Čelsijeve dece protiv tima koji je nivo statističke greške u engleskoj fudbalskoj eliti.

Čelsi je vezao treći ligaški trijumf posle ubedljivih 7:0 (3:0) na Stamford Bridžu. Nije bilo povređenih Romelua Lukakua i Tima Vernera, kapiten Cezar Aspilikueta je dobio mogućnost da odmori, ali ni najmanjih problema u fazi napada nije bilo. Naprotiv. Aktuelni šampion Evrope stigao je do pet golova na utakmici prvi put otkako je Tomas Tuhel stigao prošlog decembra, a dobio je i četrnaestog različitog strelca u Premijer ligi, što nikada nijednom timu nije uspelo već u ovoj fazi sezone.

Izabrane vesti

Svaki navijač Čelsija danas s ponosom može da pogleda listu strelaca, jer ono što je godinama bilo nezamislivo danas se konačno ostvarilo. Od četiri različita strelca trojica su ponikli u klupskoj akademiji. Het-trik Mejsona Maunta, po gol Kaluma Hadson Odoija i Risa Džejmsa, uz novu recku Bena Čilvela koji je u poslednje tri ligaške utakmice uhvatio formu kojom se ne bi postideli napadači širom Evrope. Tri kola - tri gola!

PROGNOZZIRAJ DERBIJE I OSVOJI 100.000 DINARA

Ceo stadion je ipak s divljenjem gledao ka svom zlatnom dečku Mejsonu Mauntu. Posle pet meseci čekanja i čak 25 utakmica u svim takmičenjima bez pogotka kraj svog prezimena, Maunt je konačno ućutkao kritičare koji su mu već nadenuli dobro poznatu etiketu "One Season Wonder" (Prevod: Čudo jedne sezone). Otvorio je i zatvorio nisku golova u Zapadnom Londonu i Čelsiju potvrdio čelnu poziciju na tabeli. Uz to podsetio zašto se o njemu govori kao momku s potencijalom da postane top fudbaler!

Već u 8. minutu Maunt je prvi put probušio mrežu Tima Krula. Pucao je vrhunski kroz noge tragičara Bendžamina Gibsona, koji je saigrače ostavio na cedilu već u 65. minutu zbog dva brza žuta kartona, i pogodio stativu s unutrašnje strane taman tako da se lopta odbije u nebranjeni deo mreže. Ponovo je svoj šou Maunt imao u finišu utakmice kada je prvo matirao Krula sa kreča iz drugog pokušaja i jedva dočekao da golmanu Noriča to “nabije“ na nos s obzirom da ga je ovaj pre drugog izvođenja – prvi je poništen pošto je Krul napustio gol liniju pre vremena – provocirao jer mu je prvi šut lako odbranio. Uspeo je Krul da zakači loptu i kod drugog udarca, ali ovog puta Maunt nije želeo da pogreši. Tačku na utakmicu stavio je u prvom minutu nadoknade kada ga je još jedan cvet klupske akademije Ruben Loftus Čik proigrao nakon dobro istrčanog napada, pa mu je ostalo samo da kompletira svoj prvi het-trik u karijeri i postavi konačnih 7:0.

Između Mauntovih pogodaka svoje su uspeli da “uglave“ momci koji najviše deluju kao ofanzivni bekovi. Prvo je to učinio Hadson Odoi već u 18. minutu, da bi do kraja poluvremena Džejms dodatno uvećao razliku na Mauntovu asistenciju. Visio je u vazduhu dugo i taj četvrti pogodak, a isti je upisao Čilvel koji je posle Sautemptona i Brentforda pronašao put i do gola Noriča. Igrao se 57. minut. Samo nekoliko trenutaka kasnije navijači Čelsija ponovo su imali razloga za radost pošto je Hadson Odoi s levog boka poslao opasnu loptu u kazneni prostor koju je Maks Arons preusmerio iza Krulovih leđa. Možda je iskusni holandski golman mogao u toj situaciji da reaguje bolje, ali teško da neko u klubu može da mu zameri pošto je sprečio bar još dva ili tri sigurna pogotka igrača Čelsija koji su kidisali ka šesnaestercu gostiju kad god bi se ukazala prilika.

Što se Noriča tiča, ovaj tim je zaista samo slepi putnik u Premijer ligi. To potvrđuje i čist pogled na učinak Kanarinaca u prethodnih 19 utakmica elitnog ranga – samo dva remija, uz gol-razliku 3:46! U proteklih trinaest godina Norič je četiri puta ispadao iz Premijer lige i pet puta se vraćao nazad, ali je na dobrom putu da ponovo ode u Čempionšip gde mu je i mesto...

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Petak

Arsenal - Aston Vila 3:1 (2:0)

/Parti 23, Obamejan 45+6, Smit Row 56 - Ramzi 82/

Subota

Čelsi - Norič 7:0 (3:0)

/Maunt 8, 85 penal, 90+1, Hadson Odoi 18, Džejms 42, Čilvel 57, Arons 62ag/

16.00: (2,05) Kristal Palas (3,50) Njukasl (3,90)

16.00: (1,70) Everton (3,80) Votford (5,70)

16.00: (2,70) Lids (3,25) Vulverhempton (2,85)

16.00: (2,05) Sautempton (3,50) Barnli (3,90)

18.30: (8,50) Brajton (4,50) Mančester Siti (1,45)

Nedelja

15.00: (2,75) Brentford (3,25) Lester (2,80)

15.00: (2,55) Vest Hem (3,40) Totenhem (2,95)

17.30: (3,10) Mančester junajted (3,50) Liverpul (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ben ČilvelKalum Hadson OdoiRis DžejmsMejson MauntTim KrulČelsiNorič SitiNorič

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara