Nestvarno: Kejn već nadmašio učinak najboljih strelaca Bundeslige iz prošle sezone?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 15:30

Biće to lude brojke na kraju sezone ako ovako nastavi...

Nije uspeo Hari Kejn (30) juče da upiše novi het-trik, treći u nizu, ali je sa dva pogotka ipak nastavio čudesnu golgetersku seriju. Bajern je slavio sa 4:2 protiv Hajdenhajma, što je bio sedmi meč u nizu na kome je Englez uspeo da makar jednom zatrese mrežu. U tom periodu pogodio je ukupno 14 puta (u svim takmičenjima), a ono što je posebno zanimljivo jeste da Hari već sada ima bolji učinak nego tandem koji je prošle sezone bio najefikasniji u Bundesligi?!

U pitanju su Niklas Filkrug i Kristofer Enkunku, strelci po 16 golova u sezoni 2022/23, dok je Kejn s jučerašnja dva već na koti 17?! Zvuči zaista neverovatno, međutim to su činjenice.

Izabrane vesti

Ovakve brojke u ovoj fazi šampionata nisu imali ni Gerd Miler, ni Robert Levandovski, otuda legitimna rasprava ide već neko vreme pod 'radnim naslovom': može li da padne Levin rekord od 41 pogotka u sezoni?

Hari Kejn postiže gol na svakih 57 minuta u Bundesligi, odnosno na svaka 64 minuta ukoliko računama sva takmičenja. Na prvih 16 susreta u dresu Bajerna sjajni golgeter radovao već 21 put i podelio sedam asistencija.

Nema sumnje da je na putu da ostvari najbolje brojke u karijeri.

Kejnov sadašnji rekord postignut je u sezoni 2017/18, kada je u svim takmičenjima postigao 41 gol (30 u Premijer ligi).

Ukoliko bi nastavio u ovom ritmu u debitanstskoj sezoni u Bajernu, matematičke procene kažu da bi mogao da gura i do 60 golova do proleća...


tagovi

Hari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara