Karijus (© Reuters)
Karijus (© Reuters)

Nestvarno: Loris Karijus se vraća u Liverpul

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 18:08

Ne zato što ga hoće, već što ga ni u rođenoj zemlji neće

Vratio se Loris Karijus u Bundesligu, s namerom da oživi karijeru, a deluje da se još više „zakopao“. Nemački golman nije uspeo da se nametne kao prvi izbor u Union Berlinu, čiji čelnici planiraju da već u narednom prelaznom roku 27-godišnjeg golmana vrate Liverpulu.

Plan je bio da Karijus brani za Union do kraja sezone kao pozajmljen igrač, da se tek na leto ponovo pojavi na Enfildu, međutim, kako se stvari trenutno odvijaju, klub iz glavnog grada Nemačke ne želi da zadrži bivšeg člana Majnca i rešen je da ga pošalje nazad na Ostrvo pre vremena.

Izabrane vesti

Razlog je u saznanju da se Karijus nije nametnuo šefu stručnog štaba Ursu Fišeru. U dosadašnjem toku sezone sve prvenstvene utakmice branio je Andreas Lute, Karijus je dobio šansu u susretu šesnaestine finala DFB kupa i nije se proslavio. Primio je čak tri gola od Paderborna, njegov tim je eliminisan, pa se i ta jedna prilika da poboljša status završila neslavno.

Union Berlin želi da ga vrati Liverpulu, mada je pitanje da li ga Jirgen Klop ima u planovima. Otkako je dvaput katastrofalno pogrešio u finalu Lige šampiona 2018. i kumovao porazu od Real Madrida, Loris Karijus nije branio ni sekund za Crvene. Poslali su ga najpre na pozajmicu u Bešiktaš, gde nije impresionirao, potom je probao u novom bundesligašu, a ni tu mu ne ide.

Jasno je da pored Alisona Bekera nema šta da traži u taboru engleskog prvaka. Eventualno da čeka kup ili neke manje važne prvenstvene mečeve, pošto alternative Brazilca – Španac Adrijan i Irac Kalaher – nisu blistali dok je prvi čuvar mreže pauzirao zbog povrede. Ali, Loris Karijus?

Jedino je sigurno: ima ugovor sa Crvenima do juna 2022.


tagovi

Loris Karijus

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara