Stadion Levadije (©Wikipedia)
Stadion Levadije (©Wikipedia)

Neuspešna Zvezdina investicija zajedno sa Ilićem, Lukovićem i Putinčaninom čuva vrh tabele u Estoniji

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.07.21. | 11:26

Levadija predvođena trojicom srpskih igrača, našim trenerom Markom Savićem i bivšim mladim reprezentativcem Makedonije Strahinjom Krstovskim od 17 časova dočekuje nejaku Tameku. Pobedom bi povećala prednost na tabeli u odnosu na aktuelnog šampiona Floru

Lepo se zakuvalo prvenstvo Estonije. U sredu je Flora kiksnula kao malo ko, pa se sada lideru Levadiji ukazala prilika da poveća razliku na tabeli u odnosu na velikog rivala. Potrebno joj je samo da u četvrtak od 17 časova savlada jedan od najslabijih timova u ligi, Tameku.

Verovatno su svi u Talinu već upisali pobedu Flore u sredu protiv Pajdea. Do 85. minuta je vodila sa 3:0, ali je onda dosuđen jedanaesterac za goste, koji su potom uhvatili momentum i postigli tri gola u kratkom vremenskom razmaku. Konačnom ishodu 3:3 najviše se obradovala Levadija.

Izabrane vesti

Tim na čijoj klupi sede dvojica trenera, Vladimira Vasiljeva i srpski strateg Marko Savić, trenutno je prvi na tabeli, sa 37 bodova, jednim više od Flore, ali i odigranom utakmicom više. Pajde je takođe blizu, treći je sa 34 osvojena poena.

17.00: (1,17) Levadija (7,25) Tameka (10,5)

Levadija ima zicer na svom terenu, u goste joj dolazi Tameka, koja je tek deveta na tabeli sa devet bodova. Reč je o ekipi koja je trijumfovala u prva dva kola, a potom je u narednih 10 mečeva ostala bez pobede. Na svim takmičarskim i prijateljskim utakmicama ove sezone, a odigrala ih je Tameka 18, primila je barem po jedan gol.

Levadija je izgubila dva meča ove sezone, oba kod kuće od konkurenata sa vrha. Flora je slavila sa 4:2, a Pajde sa 4:0. Zato, protiv ostalih ekipa je uglavnom bila ubedljiva, a na poslednja tri meča je dala po tri gola.

"Meč u četvrtak nam je poslednja prilika da dodatno popravimo formu pred predstojeće utakmice na međunarodnoj sceni. Važno nam je da pobedom popravimo položaj na tabeli u prvenstvu, ali i da se spremimo za Evropu, kako bismo je dočekali u dobrom raspoloženju", kazao je Vasiljev, jedan od trenera Levadije. On i Savić će zajedno da sede na klupi 8. i 15. jula u kvalifikacijama za Ligu konferencije, protiv gibraltarskog Sent Džozefa.

Ove sezone su Tameka i Levadija igrale već jednom, 2. maja. Nije Levadija lako došla do pobede, iako je povela već u 5. minutu posle asistencije srpskog levog beka Miljana Ilića, odnosno gola Ernesta Agjirija. Tameka je izjednačila ekspresno, a Levadija je do trijumfa stigla zahvaljujući golu Zakarije Beglarišvilija iz penala u 67. minutu.

Pored Ilića, za Levadiju igraju još dva srpska defanzivca, Luka Luković i Marko Putinčanin. Tu je i nekadašnji napadač Crvene zvezde i mlade reprezentacije Severne Makedonije, Strahinja Krstevski, koji je na 10 mečeva ove sezone postigao tri gola i zabeležio dve asistencije. Ovaj 24-godišnji fudbaler je u Talinu od februara ove godine, a prošlu sezonu je proveo u gruzijskoj Samtrediji, kao pozajmljen igrač Zvezde. Član crveno-belih bio je Krstevski od januara 2019. godine, kada je došao iz Lokomotive Sofije, ali nikada nije dobio priliku u prvom timu najtrofejnijeg srpskog kluba.

Levadija i Tameka su do sada odigrali 64 utakmice u estonskom šampionatu. Devetostruki prvak ove baltičke zemlje je slavio 52 puta, 10 mečeva su završena remijem, a Tameka je slavila samo u dva navrata. Gol razlika je neverovatna, 177:38 u korist Levadije.


tagovi

Estonija 1LevadijaMarko Putinčanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara